L’arquitecte de l’hotel del Palau diu que Bragado i el gerent d’Urbanisme van pactar fer el projecte sense publicitat

  • García Bragado, que també va declarar ahir, va defensar ahir 'l'honorabilitat' de l'àrea d'Urbanisme de Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.09.2010 - 16:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’arquitecte de l’hotel del Palau, Carles Díaz, ha reconegut avui com a seu un document manuscrit en què reprodueix una conversa que el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramón García-Bragado, que llavors era secretari de Presidència de la Generalitat, pactava amb el gerent d’Urbanisme, Ramon Massaguer, que tot el projecte es faria sense publicitat perquè els veïns i l’opinió pública no s’hi oposessin. Aquest matí també han declarat per aquest cas (querella de la fiscalia, en pdf) l’ex-president del Palau de la Música, Fèlix Millet, i Jordi Montull.

Millet ha explicat al jutjat que mai no va amagar als directius de l’entitat que l’hotel del Palau el faria l’empresa Olivia Hotels. Així ho ha assegurat davant la magistrada que investiga el cas, que l’ha citat com a encausat. Segons ell, en una junta del 2007 va explicar que el projecte el tiraria endavant l’hoteler Manuel Valderrama. El que no ha quedat clar és si l’Ajuntament de Barcelona, membre del consorci i vocal del patronat de la fundació, se’n va assabentar. Millet ha declarat durant menys d’una hora al jutjat i al cap d’una estona ha arribat la seva antiga mà dreta, Jordi Montull, que també ha estat citat a declarar com a encausat.

Per la seva banda, l’arquitecte de l’hotel del Palau, Carles Díaz, ha reconegut que en una conversa entre Garcia-Bragado i Massaguer s’acordava que l’ajuntament descatalogaria les finques protegides i el Palau s’encarregaria de convèncer els partits polítics perquè donessin suport al projecte. Díaz ha declarat també avui com a encausat pel cas i les seves revel·lacions apunten cap a Bragado com a coneixedor de tot el procés.

Millet ja va estar tretze dies a la presó per aquest cas al mes de juny, però ara la magistrada l’ha volgut tornar a interrogar després d’encausar també diversos càrrecs municipals, com el tinent batlle de Barcelona Ramon García-Bragado, que ja va declarar ahir. La fiscalia atribueix a Millet els delictes de prevaricació, com a cooperador necessari, falsedat documental i apropiació indeguda.

Ahir ja van declarar com a encausats pel mateix cas els tinent batlle de l’ajuntament de Barcelona i ex-regidor d’Urbanisme, Ramon García-Bragado, i el gerent municipal, Ramon Massaguer. En sortir del jutjat, Bragado va dir que havien fet bé la seva feina i que esperava que la instrucció del cas demostraria que la investigació judicial havia estat ‘injustificada’.

La jutgessa, després d’haver pres declaració als encausats com a testimonis, va concloure que s’havia amagat que la titularitat de les finques on s’havia de construir l’hotel del Palau era d’Olivia Hotels i no del Palau i que era una operació especulativa.

Però Bragado va insistir que no va ser fins l’agost del 2009 quan va saber que era Olivia Hotels el promotor de l’establiment, però que, si ho hagués sabut abans, tampoc no hauria canviat gaire la tramitació del projecte, perquè hauria passat pel ple municipal i ‘no hauria depès dels imputats’. Tant Bragado com Massaguer van negar, també, haver tingut cap conversa sobre la propietat de l’hotel, tal com assegurava Jordi Montull en una carta. De fet, el tinent de batlle afirma que va saber que Olivia Hotels era al darrere del projecte per la premsa.

D’una altra banda, Bragado va negar a la jutgessa que pressionés l’aleshores regidora de Ciutat Vella, Itziar González, per tirar endavant el projecte, tal com ella va declarar a la magistrada. com ella va explicar a la jutgessa abans de l’estiu. Segons ell, van estar d’acord en fer un procés de participació entre els veïns. Bragado també va explicar que només es va reunir una vegada amb Montull, i que a la reunió també hi era González.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any