El primer Lipdub en 3D del país, avui a Porrera

  • S'enregistrarà, amb música en directe d'Obrint Pas, a la tarda

VilaWeb
Redacció
09.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Porrera serà avui l’escenari del primer ‘lipdub’ del país, i un dels primers del món enregistrat en tres dimensions (3D), amb producció de lo Cirerer i de TV3. Lip3dub – Porrera en Moviment és especial, també, perquè hi participaran personatges lligats a Porrera: Lluís Llach, que hi resideix, i Miquel Gil i Feliu Ventura, que hi han passat llargues temporades. A més, hi haurà la música en directe d’Obrint Pas, que ha tornat a l’estudi per enregistrar una versió nova de la cançó ‘La flama’, especialment per al ‘libdub’. El grup farà, a més, un concert no electrònic al centre del poble, a les 21.30.

També hi participaran personatges coneguts de TV3 com el meteoròleg Tomàs Molina, la presentadora dels esports, Marta Bosch, i l’actor Manel Lucas.

L’origen del ‘lipdub’

El ‘lipdub’ ha esdevingut un gran fenomen d’internet aquests últims mesos. Tot va començar fa un any, quan els estudiants de comunicació de la Universitat del Quebec van enregistrar una complicada coreografia basada en la cançó ‘I gotta feeling’ de Black Eyed Peas. El vídeo resultant ja s’ha vist, a YouTube, més de cinc milions de vegades. Era el primer ‘lipdub’ (doblatge labial). L’èxit del ‘lipdub’ és tan gran que universitats, instituts, equips esportius i empreses ja en tenen un.

A la pràctica, els ‘lipdubs’ són videoclips casolans en què els personatges fan veure que canten en un sol pla seqüència, sense tallades ni muntatge. Al nostre país, en poc temps se n’han fet força, i amb èxit notable, com aquest de la Universitat de Vic, aquest altre de la Universitat Politècnica de València, o encara aquest altre de la Universitat Pompeu Fabra.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any