Nit tensa a la Vall d’Albaida pels incendis descontrolats

  • Urbanitzacions desallotjades i carreteres tallades · Ja han cremat unes dues mil hectàrees · El ponent, fort i molt sec, que continuarà fins a migdia, dificulta molt l'extinció

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els veïns de la Vall d’Albaida, especialment els dels pobles de Bocairent, Alfafara (Comtat) i Ontinyent han passat una nit molt tensa, car almenys un incendi crema encara sense control (vídeo). Les flames han cremat unes dues mil hectàrees de bosc i algunes casetes de Bocairent, on el foc ha arribat fins al pati de l’escola. El vent, de ponent i sec, bufa amb molta força i durarà fins a migdia. Els veïns han passat la nit amb ànsia perquè el cos aeri dels bombers no ha pogut treballar.

 

Controlada la situació a Agullent

La situació d’Agullent, que és on va començar l’altre incendi de la Vall i on els bombers van arribar moltes hores abans, ja sembla controlat, encara que ha cremat moltes hectàrees, fins molt a prop de les fàbriques, de la Font Jordana i a tocar del pavelló municipal i de l’escola. Segons alguns veïns a VilaWeb, el paisatge és desolador i el fum encara es pot veure des de molts quilòmetres de distància.

Carreteres tallades

El foc ha obligat a tallar moltes carreteres i tots els accessos a Bocairent. A més, s’ha suspès el transport ferroviari entre Xàtiva i Alcoi. Des de primera hora del matí, hi ha un servei alternatiu per carretera entre Alcoi i Ontinyent i entre Ontinyent i Xàtiva.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any