Montilla convoca per al 28 de novembre unes eleccions ‘que decidiran el futur d’una generació’

  • Fa una declaració institucional al Palau de la Generalitat

VilaWeb
Redacció
07.09.2010 - 11:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat aquest migdia que les eleccions al Parlament de Catalunya seran el diumenge 28 de novembre. Unes eleccions que ha Montilla ha remarcat que anirien més enllà de decidir una legislatura, ‘probablement decidiran el camí de tota una generaió’. Montilla acaba així amb les especulacions que s’han allargat des de final d’estiu. Era previst que les eleccions es fessin el mes d’octubre, però finalment la data s’ha allargat.

Aquesta data, el 28 de novembre, coincideix amb el partit Barça-Madrid, però, tal com ja va avisar Montilla mateix, no ha estat pas cap impediment; i també permet al president de situar les eleccions un cop passada ja la visita del Papa Benet XVI a Barcelona, prevista per a començament de novembre.

En la declaració institucional en què ha anunciat la data electoral ha dit que serien ‘unes de les eleccions més transcendents de la història recent’. I ha demanat als partits ‘joc net i claretat en les propostes’; als ciutadans, que siguin conscients ‘del moment extraordinàriament important’ en què arriben els comicis. ‘Decidireu molt més que un govern, que un president; decidireu el camí que seguirà tota una legislatira i, molt probablement, tota una generació’.

Montilla ha emmarcat la celebració de les eleccions en un moment ‘de crisi econòmica greu, amb un gran descrèdit de la política, després de la sentència del Tribunal Constitucional i amb unes tensions evidents entre Catalunya i Espanya’.

La convocatòria de les eleccions és una responsabilitat exclusiva del president de la Generalitat. Per això la decisió no ha estat consensuada amb els altres partits membres del govern.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any