Notícies

Diumenge  05.09.2010  06:00

Anul·lada la sanció al director d’institut que va mantenir una foto de Font de la Mora cap per avall

El jutge diu que es va vulnerar el dret a la llibertat d'expressió

Men?ame
 

El jutjat del contenciós-administratiu número 1 d'Alacant anul·lar, ahir al vespre, la sanció imposada per la conselleria d'Educació al director de l'IES Las Norias de Montfort del Cid (Alacant). José Luis Santiago va ser suspès amb vint dies sense sou i feina per no retirar una fotografia del conseller Font de la Mora cap per avall; una vulneració del seu dret fonamental a la llibertat d'expressió, segons el jutge.

La resolució judicial estableix: 'Els llímits permesos de la crítica són més amplis si aquestaes refereix a persones que, per dedicar-se a activitats públiques, estiguin exposades a un rigoròs control de les seves activitats, a diferència dels particulars que no tenen projecció pública'. D'una altra banda, fonamenta la resolució en la necessitat de tenir en compte el context; enmig d'una mobilització del professorat i les associacions de pares i mares del País Valencià per la decisió de fer l'assignatura d'Educació per a la ciutadania en anglès. La fotografia es va mantenir al centre educatiu des de novembre de 2008 fins al març de 2009.

No hi observa mala fe i, finalment, condemna a la Conselleria d'Educació a indemnitzar el director pels 'danys i perjudicis' causats per la sanció.

El president de la Federació de Treballadors de l'Ensenyament (FETE), Gerardo Fernández, va destacar la importància del valor simbòlic de la sentència, davant 'una actitud poc democràtica i autoritària' per part de l'administració pública, poc tolerant envers les crítiques a la seva política educativa. Més, aquesta federació sindical de la UGT va dir que esperen a partir d'ara que la sentència serveixi de precedent per un marc de negociacions més propici i perquè deixin de vulnerar-se drets fonamentals com el d'expressió.