Laporta, Strubell, López-Bofill i Segura, candidats de Solidaritat

  • Guanyen clarament a Girona, Tarragona, Lleida i Barcelona, respectivament · Uns 3.000 adherits han votat avui en les primàries · Carles Solà anuncia el seu suport

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.09.2010 - 21:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja es coneixen els resultats (pdf) de les primàries de  Solidaritat Catalana. Les candidatures que concorreran a les eleccions al Parlament són: la de Toni Strubell per Girona; Hèctor López-Bofill per Tarragona; Francesc X. Segura per Lleida; i Joan Laporta per Barcelona. Han votat 3.143 ahderits, un 50,8% del total.

No hi ha hagut cap sorpresa, i l’ex-president del Barça Joan Laporta serà el cap de llista per Barcelona, fent equip al costat dels altres dos impulsors de Solidaritat Catalana, Alfons López Tena i Uriel Bertran, més Isabel-Clara Simó, Anna Arqué i Emili Valdero. Han rebut el 95% dels vots emesos.

Per Girona, la candidatura de Toni Strubell, filòleg i coordinador de la Comissió de la Dignitat, ha obtingut gairebé el 98% dels vots; en la de Tarragona, la més disputada, l’encapçalada pel professor de Dret Constitucional Hèctor López-Bofill s’ha imposat a la de Pere Olivé, amb el 57%; i finalment, la candidatura de Francesc Xavier Segura ha obtingut el 70,23%.

Avui ha quedat definida, doncs, una de les candidatures independentistes que es presentaran a les eleccions al Parlament, després que ja ho hagin fet Reagrupament Independentista i Esquerra Republicana.

En el torn d’intervencions, un cop coneguts els resultats, Laporta ha afirmat que la seva candidatura té la ‘missió i el compromís’ de proclamar la independència de Catalunya al Parlament i que Solidaritat treballarà ‘amb generositat i il·lusió’. ‘Som la força de la il·lusió i farem que aquesta il·lusió entri al parlament, proclami la independència i Catalunya sigui un estat en el si de la Unió Europea’, ha sentenciat Laporta.

El procés de primàries

Tots els adherits a Solidaritat han pogut votar avui, des de les nou del matí fins a les dues de la tarda, a les seus de les circumscripcions: a l’Hotel Zero de Barcelona; a l’Hotel Carlemany de Girona; al Centre Cívic de l’Escorxador de la Seu d’Urgell; a la Llotja del Palau de Congressos de Lleida; a l’Hotel Ciutat de Tarragona de Tarragona i al  Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. La proclamació de candidats es farà a les set del vespre a Barcelona.

Dos-cents cinquanta adherits s’han presentat a les primàries, alguns individualment i alguns altres fent equip. La participació ha oscil·lat al voltant del 50%, i en total han votat 3.143 dels 6.190 que tenien dret a vot.

Carles Solà dóna suport a Solidaritat Catalana

Carles Solà és l’última personalitat que dóna suport a Solidaritat. Doctor en química per la UV, va ser rector de la UAB entre 1994 i 2002, on és catedràtic d’enginyeria química, i conseller d’Universitats amb el govern de Pasqual Maragall (2003-2006).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any