‘Caracremada’ de Lluís Galter al Festival de Cinema de Venècia

  • Avui i demà es projecta l'òpera prima d'aquest director figuerenc, inspirada en la vida del darrer maqui

VilaWeb
Redacció
05.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest vespre a dos quarts de nou s’estrena a la Mostra Internacional de Cinema de Venècia la producció catalana ‘Caracremada‘. Es tracta de l’òpera prima del jove director figuerenc Lluís Galter inspirada en la vida del maqui Ramon Vila, àlies ‘Caracremada’. Tant el film de Galter com ‘Guest‘, un documental de Josep Lluís Guerín ja presentat, participen a la secció ‘Orizzonti’ del festival, dedicada a les noves tendències cinematogràfiques.

Entre la projecció d’aquest vespre a la Sala Darsena i la demà a dos quarts de quatre de la tarda al PalaBiennale, la pel·lícula d’aquest director novell s’haurà pogut veure en dues ocasions dins la mostra de cinema italiana. Lluís Galter, nascut al 1983, és un director de cinema català llicenciat en Comunicació Audiovisual. Va iniciar el projecte de ‘Caracremada’ amb la col·laboració d’antics companys de facultat i comptant amb un pressupost ínfim fins que el productor Paco Poch s’hi interessà per la cinta.

A ‘Caracremada’ Galter ha volgut mantenir el seu projecte lluny de previsibles escenes violentes, com el tiroteig amb la Guardia Civil que acabà amb la seva vida al 1963. Per aquest motiu l’ha situat operant tot sol al mig del bosc, tallant torres elèctriques amb una serra mecànica, ja que aquesta era la seva acció de resistència contra el règim franquista. Es una pel·lícula pausada, amb molts silencis i interpretada per actors no-professionals exceptuant el protagonista, encarnat per Lluís Soler.

La secció ‘Orizzonti’ de la mostra vol ser un espai de reunió i discussió, ja que representa la branca més viva i creativa de l’indústria cinematogràfica. Ubicada a la primera planta del Palazzo del Casino, compta amb sala de projeccions, espai per a conferències i rodes de premsa a més de zona de relax. A més, es tracta d’una secció competitiva que compta amb un jurat especialitzat i otorga quatre premis.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any