Comiat públic a Raimon Panikkar

  • Avui a la tarda es farà el funeral en memòria del filòsof, mort la setmana passada a Tavertet

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.09.2010 - 13:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui a la tarda es fa a l’abadia de Montserrat el funeral públic en memòria del filòsof i teòleg Raimon Panikkar, que es va morir el proppassat 26 d’agost a l’edat de noranta-un any. Des d’aleshores fins ara, les despulles de Panikkar han estat a la capella ardent de la Fundació Vivàrium, a Tavertet (Osona), on va passar els últims anys de la seva vida. Fa una setmana ja es va fer a Tavertet mateix el comiat íntim de Panikkar.

Panikkar era el pensador del nostre país més reconegut a nivell internacional. Sempre va defensar i promoure el diàleg inter-cultural i era considerat un pont entre Orient i Occident. Les religions diferents dels seus pares i el fet de viure en diversos punts del món com Itàlia, els EUA i la Índia van afavorir el seu missatge tolerant i de defensa de la pau i el diàleg. Així, deia sovint que va marxar del país cristià, va descobrir l’hinduisme i va tornar budista sense deixar de ser cristià.

L’any passat va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona i en una entrevista d’aleshores amb VilaWeb, del mes d’abril, el filòsof parlava de la felicitat, la llibertat, del moment convuls que viu el país… ‘No és l’hora de reformes, cal una transformació radical’, deia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any