Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  03.09.2010  13:12

Comiat públic a Raimon Panikkar

Avui a la tarda es farà el funeral en memòria del filòsof, mort la setmana passada a Tavertet

Men?ame
 

Avui a la tarda es fa a l'abadia de Montserrat el funeral públic en memòria del filòsof i teòleg Raimon Panikkar, que es va morir el proppassat 26 d'agost a l'edat de noranta-un any. Des d'aleshores fins ara, les despulles de Panikkar han estat a la capella ardent de la Fundació Vivàrium, a Tavertet (Osona), on va passar els últims anys de la seva vida. Fa una setmana ja es va fer a Tavertet mateix el comiat íntim de Panikkar.

Panikkar era el pensador del nostre país més reconegut a nivell internacional. Sempre va defensar i promoure el diàleg inter-cultural i era considerat un pont entre Orient i Occident. Les religions diferents dels seus pares i el fet de viure en diversos punts del món com Itàlia, els EUA i la Índia van afavorir el seu missatge tolerant i de defensa de la pau i el diàleg. Així, deia sovint que va marxar del país cristià, va descobrir l'hinduisme i va tornar budista sense deixar de ser cristià.

L'any passat va rebre la Medalla d'Or al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Barcelona i en una entrevista d'aleshores amb VilaWeb, del mes d'abril, el filòsof parlava de la felicitat, la llibertat, del moment convuls que viu el país... 'No és l'hora de reformes, cal una transformació radical', deia.