Stephen Hawking descarta l’existència de Déu

  • Diu que la física moderna exclou del tot la possibilitat que cap Déu creés l'univers

VilaWeb
Redacció
02.09.2010 - 11:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El reconegut científic anglès Stephen Hawking afirma en un nou llibre que no és científicament possible que Déu creés l’univers. Segons els fragments que avui avança el diari The Times, d’aquesta nova publicació, titulada ‘The Grand Design’, el Big Bang, l’explosió que originà l’univers, fou conseqüència inevitable de les lleis de la física.

Amb aquest nou llibre Hawking rectifica les opinions expressades al llibre ‘A brief history of time’, en què deia que no hi havia incompatibilitat entre l’existència d’un Déu i la comprensió científica de l’univers. Hawking també rebat les hipòtesis d’Isaac Newton segons les quals l’univers no podia haver sorgit del caos només a partir de les lleis de la natura, sinó que hi hauria hagut d’haver alguna mena d’intervenció divina.

El físic i astrònom anglès opina que l’existència d’altres planetes que giren entorn a altres estrelles que no són el nostre Sol, fet provat empíricament l’any 1992, resten arguments a la creació de l’univers per part d’un Déu. ‘Aquest fet fa que les coincidències de les condicions planetàries del nostre sistema, la feliç combinació de distància Terra-Sol i massa solar, siguin molt menys singulars i no tan determinants a l’hora d’esgrimir-les com a prova d’un disseny cuidat (per part de Déu) per al gaudi dels humans’, escriu.

El llibre es publicarà al Regne Unit el 9 de setembre, una setmana abans de la vista del Papa en terres britàniques.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any