Una vintena de poblacions valencianes celebren dissabte la primera Festa Estellés

  • Es farà un sopar per homenatjar el poeta de Burjassot el dia del seu naixement · VilaWeb organitza una lectura de poemes oberta a tothom, demà, a l'Espai VilaWeb

VilaWeb
Redacció
02.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A iniciativa de l’escriptor Josep Lozano, i amb el suport de diverses entitats, una vintena de poblacions valencianes celebraran dissabte la primera edició de la Festa Estellés, un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 – València, 1993). La festa coincideix amb el dia del seu naixement, 4 de setembre, i s’insipira en el del ‘Burns’ Supper‘, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns, 1759-1796) i que consisteix en un gran àpat popular.

La Festa Estellés copia també el ritual del ‘Burns’ Supper’ en tres detalls bàsics: cuinar un plat típic valencià regat amb beguda de la terra; llegir un poema representatiu d’Estellés; i cantar poemes i cançons d’uns altres autors. El sopar es farà dissabte a Alboraia, Alginet, Benimaclet, Benimodo, Benaguasil, Benircarló, Burjassot, Canals, Dénia, Elx, Guardamar, la Núcia, Manuel, Montcada, Montserrat, Otos, Picanya, Sant Joan, Teulada, Torrent, Vilamarxant i Vinaròs. La festa també es farà a Barcelona, el dia 10, promoguda per Espai País Valencià.

L’escriptor Josep Lozano, autor de ‘Crim de Germania‘ (Bromera) i promotor de la Festa, ha explicat que la cultura valenciana passava un moment molt difícil, per això, i las de celebrar derrotes, proposa ‘d’adoptar actituds que ens reforcen i que ens donen cohesió en defensa d’allò que és consubstancial amb nosaltres, allò que estimem: la nostra cultura, la nostra llengua, el nostre país’. Llegiu la carta de Lozano adreçada a tothom.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any