Sorpresa al PSPV per la possible presentació d’Antoni Asunción a les primàries

  • Ximo Puig diu que l'anunci d'Asunción no ha canviat la seva decisió, que avui comunica a Alarte i que demà farà pública

VilaWeb
Redacció
01.09.2010 - 17:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La possible presentació a unes primàries de l’ex-president de la Diputació de València i ex-ministre d’Interior espanyol Antoni Asunción ha causat sorpresa al PSPV. Sobretot pel moment en què arriba, just el dia que el batlle de Morella, Ximo Puig, es reuneix amb Jorge Alarte per anunciar-li la decisió de si li disputarà la candidatura socialista a les eleccions a les Corts de la primavera vinent.

En declaracions a VilaWeb, Puig s’ha declarat sorprès per l’anunci d’Asunción, però ha dit que no ha afectat la seva decisió; una decisió que demà farà pública en una conferència de premsa a les 12.00. Diverses fonts apunten a una renúncia de Puig a presentar-se a unes primàries a canvi que el sector crític del partit, més afí al batlle de Morella, tingui una bona representació a les llistes del partit amb vista als comicis.

Respecte la possible candidatura d’Asunción, Puig ha dit que ara ‘cal escoltar-lo i valorar els seus arguments’. Fonts pròximes a Alarte citades per Europa Press consideren que Asunción no té prou suport dins del partit per fer aquest pas, tot i que admeten que hi ha una ‘certa possibilitat’ que l’ex-dirigent socialista s’ho plantegi. Ho veuen, en tot cas, com un element desestabilitzador.

De fet, Ximo Puig ha declarat, sobre la intenció d’Asunción, que, al marge de la seva decisió, és ‘absolutament partidari’ del procés de primàries i que l’ex-president de la Diputació de València té tot el dret de fer el que vulgui si pot aportar res de diferent.

Asunción ja va ser candidat del PSPV a les eleccions del 1999, però després de la derrota que va patir va retirar-se de la primera línia política.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any