Catalunya Ràdio suprimeix ‘L’Internauta’

  • El programa fundat per Jordi Vendrell i conduït per Vicent Partal era el més visitat en el rànquing de podcast de l'emissora

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció de Catalunya Ràdio ha decidit suprimir l’emissió de L’Internauta. El programa anava a fer quinze anys en antena i era el més popular de l’emissora en el rànquing de podcast d’iTunes.

L’Internauta va ser fundat l’any 1995 per Jordi Vendrell i va comptar de col·laborador fixe amb el director de VilaWeb Vicent Partal. A la mort de Vendrell el 2.001 Partal se’n va fer càrrec del programa fins el passat mes de juny. L’Internauta comptava amb una nòmina de col·laboradors fixes formada per Joan Jofra, Amadeu Abril, Keta Karmany, Saül Gordillo, Cristina Ribas, Anna Boluda, Martí Crespo, Mercè Molist.

Estructurat en format de tertúlia les seves darreres temporades L’Internauta havia començat com un programa de divulgació d’internet. De fet va ser el primer programa dedicat en exclusiva a la xarxa que s’emetia per cap ràdio europea. En els seus inicis va posar en marxa diverses iniciatives com ara una popular llista de correu. L’Internauta va ser el refugi dels darrers anys radiofònics de Jordi Vendrell, que havia estat sancionat per la direcció de Catalunya Ràdio arran l’afer L’Orquestra. 

El podcast més popular

Segons l’ITunes Store dels 103 programes que s’emeten en podcast per les emissores de la Generalitat el més popular és DeliCatessen d’iCat FM, seguit de L’Internauta, que és el més popular de Catalunya Ràdio, En Guàrdia i la retransmissió de Futbol a Catalunya Ràdio de Joaquim Maria Puyal.

L’Internauta havia estat des de l’inici una col·laboració de VilaWeb amb Catalunya Ràdio. VilaWeb estudiarà la manera de mantenir el programa viu.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any