Formacions de la coalició Sí pacten amb Reagrupament o amb Solidaritat

  • Suma Independència dóna suport a Reagrupament · Els Verds-Alternativa Verda i el Partit Republicà Català s'adhereixen a la formació de Laporta

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Reagrupament i Solidaritat Catalana han començat a atreure formacions de l’independentisme extraparlamentari, que fins ara formaven part de la coalició Sí-Coalició per la Independència, que s’ha començat a descompondre: Els Verds-Alternativa Verda i el Partit Republicà de Catalunya han pactat amb la formació de Joan Laporta i Suma Independència, liderada per Enric Canela, s’incorpora a Reagrupament i negociarà perquè la resta de membres de la coalició Sí també ho facin.

Segons que afirmen en un comunicat Suma Independència i Reagrupament, el suport es formalitzarà el proper 5 de setembre, en la inauguració del local de Reagrupament a Igualada. Enric Canela, l’impulsor de Suma Independència, ha explicat a VilaWeb que pactava amb la formació de Joan Carretero però que no es desvinculava pas de la coalició Sí i que continuaria treballant perquè tots els membres d’aquesta facin el mateix. Ara per ara, diu que el seu objectiu és fer de pont entre totes dues parts i no pactar cap posició a les llistes de Reagrupament.

Ara, uns altres partits i associacions d’aquesta coalició nascuda del Manifest del 12 d’Abril i la Conferència Nacional del Sobiranisme el proppassat 28 de juliol, han decidit integrar-se a Solidaritat Catalana; són els Verds-Alternativa Verda i el Partit Republicà de Catalunya. A més, el Cercle Català de Negoci ha decidit participar amb un representant a cada candidatura que tingui la proclamació de l’estat català al programa. Així, un membre de l’associació, Àlex Sanchez, formarà part de les llistes de Solidaritat i Joan Canadell, el secretari general del CCN, és el número cinc de les llistes de Reagrupament per Barcelona.

Els membres que encara integren la coalició Sí i no s’han posicionat ni per uns ni per uns altres són la Crida per la Terra, la CUP d’Arenys de Munt, Força Catalunya i el Bloc Sobiranista Català.

El mapa de l’independentisme es va definiint

Mica en mica es va definint el panorama polític de l’independentisme en aquest context pre-electoral. De moment hi ha tres candidatures clares: Esquerra, Reagrupament i Solidaritat. Aquestes dues últimes formacions han començat a incorporar partits i institucions que fins ara integraven la coalició Sí. Queda per veure què faran les altres formacions que en formen part.

I també va quedant clar que Reagrupament i Solidaritat van fent camí per separat. A més, malgrat el comunicat d’ahir de Joan Carretero, en què mantenia l’oferiment a Laporta de pactar fins després de les primàries d’aquest dissabte, 4 de setembre, l’ex-president del Barça va insistir ahir que un cop aprovessin les seves llistes ja no hi hauria cap possibilitat de pactar. En tot cas, ha deixat per després de les eleccions la possibilitat de pactar amb diputats independentistes d’altres formacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any