VerdCel denunciarà dos diaris espanyols per haver-los qualificat de grup ‘proetarra’

  • Un article sobre un concert del grup assegura que està finançat per l'esquerra pro-etarra

VilaWeb
Redacció
01.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup VerdCel ha anunciat que denunciarà els diaris espanyols ‘Alerta Digital‘ i ‘Diario Ya‘ per haver-los qualificat de grup ‘proetarra’. El grup d’Alcoi ha decidit emprendre accions legals davant del que considera ‘un atac directe a l’honor i a la pròpia imatge del grup i els seus membres’. La denúncia anirà també dirigda a l’autor del text per fer acusacions ‘falses, malintencionades i absolutament infundades’, segons VerdCel. L’article, encara disponible a les versions digitals dels diaris, afirma que VerdCel es caracteritza ‘per les nombrosíssimes vinculancions de la banda amb cercles proetarres i de l’extrema esquerra més radical’.

L’autor de l’article, ‘conegut per ser d’extrema dreta’, segons el grup, assegura que la banda està finançada per l”esquerra pro-etarra’. Per VerdCel, aquestes acusacions ‘demostren que el franquisme més ranci segueix viu’, ja que ‘no ha canviat en res la seva actitud cap a la llibertat, la democràcia i el respecte a la nostra llengua i cultura’.

Segons Verdcel, ‘Alerta Digital’ –publicació que primer va difondre la notícia- està ‘vinculada a Plataforma x Catalunya’. És per això que l’article cita com a font de la seva informació l’organització anti-catalanista Valencia Freedom, que segons remarquen els músics és ‘clarament racista i xenòfoba’.

Alfons Olmo, cantant de VerdCel, ha manfiestat que lamenta profundament les ‘injúries de caràcter feixista’ llançades contra el grup i ha assenyalat que són ‘el reflex d’una profunda ignorància’. Al seu torn, ha afegit que és la ‘carnassa amb la qual s’alimenten forces polítiques de dubtosa legalitat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any