Baltasar contradiu Huguet sobre l’obligació dels professors a tenir el nivell C de català

  • Seran les universitats qui fixaran les condicions

VilaWeb
Redacció
31.08.2010 - 18:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat catalana, Francesc Baltasar, ha manifestat que el decret llei que prepara el govern que fa referència al català a les universitats no obligarà als professors universitaris a tenir ‘el nivell C o un altre equivalent’. Aquestes paraules matisen les que va fer ahir el conseller d’Universitats, Josep Huguet, qui va dir que ‘els nous professors o els que hi ha ara a la universitat que volen accedir a noves places caldrà que tinguin la acreditació bàsica de català, que és aquella que se’n diu el nivell C, que ve a ser el de suficiència de català’. Baltasar ha assegurat que les universitats ‘fixaran les condicions per acreditar el nivell de català’.

Després de la conferència de premsa del consell de govern, el conseller de Medi Ambient ha explicat que no s’ha parlat a la reunió del decret llei que obligarà els professors universitaris que vulguin plaça fixa a Catalunya a acreditar el nivell de català. Com a portaveu del govern, Baltasar ha criticat que s’han fet unes afirmacions sobre el contingut que ‘no són exactament el que conté el decret’.

‘El nou decret’, ha destacat el conseller, ‘fa referència als professors que vulguin optar a una plaça fixa i determina que han d’acreditar una competència lingüística en català i no diu que sigui el nivell C o un altre equivalent’ el que han d’acreditar els professors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any