Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  31.08.2010  18:27

Baltasar contradiu Huguet sobre l'obligació dels professors a tenir el nivell C de català

Seran les universitats qui fixaran les condicions

Men?ame
 

El conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat catalana, Francesc Baltasar, ha manifestat que el decret llei que prepara el govern que fa referència al català a les universitats no obligarà als professors universitaris a tenir 'el nivell C o un altre equivalent'. Aquestes paraules matisen les que va fer ahir el conseller d'Universitats, Josep Huguet, qui va dir que 'els nous professors o els que hi ha ara a la universitat que volen accedir a noves places caldrà que tinguin la acreditació bàsica de català, que és aquella que se'n diu el nivell C, que ve a ser el de suficiència de català'. Baltasar ha assegurat que les universitats 'fixaran les condicions per acreditar el nivell de català'.

Després de la conferència de premsa del consell de govern, el conseller de Medi Ambient ha explicat que no s'ha parlat a la reunió del decret llei que obligarà els professors universitaris que vulguin plaça fixa a Catalunya a acreditar el nivell de català. Com a portaveu del govern, Baltasar ha criticat que s'han fet unes afirmacions sobre el contingut que 'no són exactament el que conté el decret'.

'El nou decret', ha destacat el conseller, 'fa referència als professors que vulguin optar a una plaça fixa i determina que han d'acreditar una competència lingüística en català i no diu que sigui el nivell C o un altre equivalent' el que han d'acreditar els professors.