La Federació de Societats Musicals estudia una nova proposta del Consell

  • El seu president valora positivament la reunió amb el conseller de Governació

VilaWeb
Redacció
31.08.2010 - 14:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) s’ha reunit aquest matí amb el conseller de Governació, Serafín Castellano, per tractar la retallada del 55% de les ajudes públiques a les escoles de música i el futur d’aquestes. El Consell ha fet una contra-oferta econòmica a la FSMCV, que decidirà en dos dies si l’accepta.

Dels 15,7 milions d’euros sol·licitats per a les societats musicals, el govern va decidir que només en destinaria enguany 2,6; una retallada del 35% del pressupost global respecte l’any passat, i del 55% en el cas de les escoles. El passat març la Federació va rebaixar la seva reclamació fins als 8,1 milions d’euros, però no va obtenir cap resposta del Consell.

El president de la FSMCV, Josep Almeria, explica a VilaWeb que ha traslladat les conseqüències negatives d’aquesta decisió per mirar que el Consell la reconsideri. Per contra, aquesta associació fa temps que alerta que es perdran unes dues mil places de professor i es tancaran un de cada quatre centres musicals del País Valencià.

Totes dues parts ja van fer una primera reunió a principis d’agost. Avui han tractat, d’una banda, com afrontar a partir d’ara el futur de les societats musicals i, d’una altra, s’ha aclarit la reordenació competencial del president Camps i l’últim decret del Consell. Almeria valora positivament la trobada perquè s’ha acordat treballar en dues comissions mixtes: la primera per establir un nou model de regulació i, la segona, per fer un pla estratègic que s’hauria de donar a conèixer el 2011, coincidint amb el III Congrés General de les societats musicals.

Aquesta federació, que aplega unes cinc-centes societats musicals que representen uns cinquanta mil alumnes, està molt preocupada per una doble retallada pressupostària a l’ensenyament musical al País Valencià per al curs vinent. Una preocupació que també tenen molts batlles, ja que la segona retallada (pdf) afecta la continuïtat de vint-i-nou conservatoris municipals i vint-i-vuit de societats musicals que imparteixen el grau elemental i el professional de música.

La manifestació anunciada per al proper 17 d’octubre per protestar contra la retallada es desconvocarà si la FSMCV arriba a acord satisfactori amb el Consell. La campanya ‘Més que música‘ impulsada per la federació, que fins ara ha recollit vint mil adhesions individuals i unes cent cinquanta col·lectives i, més, compta amb el suport de tots els partits de l’oposició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any