La diada castellera de Sant Fèlix acull castells de primera

  • Els Castellers de Vilafranca coronen quatre castells de gamma extra · Els Minyons de Terrassa fan també una gran actuació

VilaWeb
Redacció
30.08.2010 - 17:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vilafranca del Penedès ha acollit avui la diada castellera de Sant Fèlix, la cita més popular del món casteller. Els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa han portat a plaça els seus ambiciosos objectius. La colla local ha fet una actuació memorable i ha aconseguit coronar quatre castells de gamma extra.

Més de 2.500 persones s’han aplegat a la Plaça de la Vila de Vilafranca per assistir a la jornada. La primera ronda de la diada de Sant Fèlix ha començat quan passaven deu minuts de la una del migdia amb l’actuació de la Colla dels Castellers de Vilafranca que han començat amb força descarregant un quatre de nou amb agulla folrat. Els de la camisa verda l’han executat amb seguretat i l’estructura no ha perillat en cap moment.

La Colla Vella de Valls ha dut a terme una actuació molt discreta en aquesta jornada que ha començant amb un peu desmuntat d’un tres de nou amb folre i un intent d’aquest mateix castell que ha acabat caient degut al mal encaix entre els terços i el folre.

Per la seva banda, la Colla Jove de Valls ha començat amb molt bon peu descarregant un cinc de vuit. Posteriorment la Colla Vella de Valls ha insistit amb el tres de nou amb folre, que ha tornat a quedar-se en un intent després que una de les anxanetas es fes enrere a causa de la pressió dels centenars d’espectadors de la plaça.

La ronda ha seguit amb l’actuació dels Minyons de Terrassa que han carregat una torre de nou amb folre i manilles.

Els Castellers de Vilafranca han iniciat la segona ronda amb un espectacular cinc de nou amb folre que s’ha quedat en un intent i que posteriorment han aconseguit descarregar. Aquesta fita ha encoratjat els de la camisa verda que han començat a cridar ‘tres de deu’ referint-se a la tercera ronda.

La Colla Vella de Valls tampoc ha tingut bona sort en la segona ronda que ha començat amb un intent d’una torre de nou amb folre i manilles, que s’ha desfet quan el peu s’ha obert i la pinya s’ha ensorrat. Com a resultat alguns dels membres d’aquesta colla han resultat lleument ferits i han hagut d’intervenir els serveis mèdics que s’han emportat de la plaça un parell de ferits. Finalment la colla ha optat per un quatre de vuit amb agulla que han aconseguit descarregar.

La discreta actuació de la Colla Vella de Valls ha donat ales a la Colla Jove que després de dos anys, ha tornat a aconseguit tornar a descarregar el quatre de nou amb folre.

Els Minyons de Terrassa també han dut a terme una bona actuació en aquesta ronda, en què han descarregat un quatre de nou amb folre.

La tercera ronda ha estat la més llarga de la jornada. Els de la camisa verda han tornat a provar sort amb l’espectacular tres de deu amb folre i manilles, que finalment s’ha quedat en un intent. Posteriorment han repetit tanda, aquest cop amb una torre de nou amb folre i manilles igual a la que van descarregar fa quinze dies a El Catllar (Tarragonès). En aquesta ocasió però, els de la camisa verda només l’han pogut carregar.

La Colla Vella ha estat capaç de carregar un quatre de nou amb folre que s’ha vingut a baix abans que els castellers poguessin descarregar-lo.

Per la seva banda, els de la camisa vermella de Valls han dut a terme un peu desmuntat d’un tres de nou amb folre que durant la tanda de recuperació han aconseguit carregar.

Els Minyons de Terrassa han descarregat en aquesta ronda un tres de nou després d’un peu desmuntat, tot i així inicialment havien intentat carregar un cinc de nou amb folre.

La jornada ha acabat amb la tradicional ronda de pilars. Un dels més espectaculars ha estat el que han executat els amfitrions que ha descarregat un pilar de vuit amb folre i manilles. Aquesta fita els ha permès igualar l’actuació que van realitzar l’any 2000 i que està considerada com la setena millor de la seva història.

La Colla Vella ha acomiadat la jornada carregant un pilar de set. Els Minyons de Terrassa descarregant un doble pilar de cinc i la Colla Jove de Valls amb un pilar de cinc que han descarregat sense cap problema.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any