Els professors universitaris que vulguin plaça fixa a Catalunya hauran d’acreditar el nivell C de català

  • El conseller Huguet diu que és una mesura d'equilibri · Només afectarà els professors que cerquin plaça fixa

VilaWeb
Redacció
30.08.2010 - 18:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, afirma que el decret llei que obligarà els professors universitaris que vulguin plaça fixa a Catalunya a acreditar el nivell de català és una mesura d”equilibri’, i ho ha argumentat assegurant que ‘la major part de professors és competent lingüísticament en espanyol, però no és així en català’. Huguet ha explicat que el decret, que es podria aprovar demà en el primer consell de govern posterior a les vacances, afectarà als professors que vulguin plaça fixa a les universitats catalanes o als que vulguin canviar de lloc de feina, però no als que ja hi són o als que vinguin temporalment.

Huguet considera que els professors que volen fer classes en castellà o en anglès han d’acreditar que ho poden fer. És per això que, segons el conseller, ‘aquesta lògica aclaparadora també s’ha d’aplicar al català’. El nivell que es reclamarà als nous professors o als que ja hi són però que volen accedir a noves places és el nivell C, el de suficiència de català.

Amb tot, el conseller Huguet ha volgut matisar que aquesta condició ‘no serà d’entrada, sinó de sortida’. Amb això vol dir que els nous professors disposaran d’un temps ‘prudencial prou llarg’ com per accedir a la suficiència en català que exigirà el nou decret llei.

El conseller també ha revelat que el decret ‘està madur’, que s’ha pactat amb la comunitat universitària, i que per això la voluntat és que s’aprovi aquest setembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any