La 19a edició de la FAV rep més visitants i manté les vendes

  • La Fira d’Antiguitats de Vic ha rebut 9.000 visitants, un 12% més que en l’edició anterior

VilaWeb
Redacció
30.08.2010 - 16:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un any més el recinte firal el Sucre s’ha convertit en centre nostàlgic per tots els amants de les antiguitats, que durant nou dies, han tingut la oportunitat de comprar peces de tot tipus amb un gran valor històric. Paral·lelament, els visitants també han pogut veure l’exposició de peces modernistes cedida pel Museu del Modernisme Català.

Aquest dilluns, 30 d’agost, a les 11.00 h ha tingut lloc la roda de premsa de valoració de la FAV que ha anat a càrrec del president de l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) i segon tinent d’alcalde, Josep Burgaya,  i del director de la FAV Josep M. Camps.

Josep Burgaya ha assegurat que la FAV “és una fira de referència que s’ha mantingut en qualitat i quantitat malgrat l’actual conjuntura econòmica” i ha afegit que “continua la tendència en augment de visitants procedents d’Osona, de fora de la comarca i també de l’estat espanyol i l’estranger”.

Tal com ha explicat el president de l’ImpeVic, aquest any la FAV ha rebut uns 9.000 visitants, gairebé un miler més que en l’edició anterior. Pel que fa a la procedència dels visitants, un 32% són de la comarca d’Osona, un 65% de la resta de Catalunya -amb el Bages, el Barcelonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental com a comarques predominants- i un 3% de fora de Catalunya.

Josep M. Camps ha continuat dient que l’edició d’aquest any “ha estat un èxit tan de públic com de vendes” i ha assegurat que “els expositors marxen contents i amb ganes de tornar a participar en la 20a edició”.

Pel que fa a la tendència per la compra d’objectes petits, de decoració i complements continua encapçalant la llista de vendes per davant de la compra de mobiliari. La venda de peces gràfiques –pintures o gravats-  també ha sigut notable. En total, aquest any s’han venut més de 1.800 peces i el seu valor mitjà oscil·la entre els 350 i els 400 €.

Finalment, Josep Burgaya i Josep M. Camps han agraït als expositors i visitants la confiança que han tornat a dipositar a la Fira la qual cosa ha fet possible que “avui puguem parlar d’una bona edició” i han assegurat que els bons resultats serviran perquè “demà mateix comencem a treballar perquè la FAV 2011 encara sigui millor”.

Pel que fa el sorteig d’un viatge a París que es va portar a terme ahir diumenge, a les 20.00 h. Susanna Santos, veïna de Barcelona, ha estat la guanyadora.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any