Montilla manté la incògnita sobre la data de les eleccions

  • Hauria de convocar-les avui si vol que se celebrin el 24 d'octubre · Mas prefereix que siguin aquesta data Aquesta és la data pre Aquest matí es reuneixen les direccions dels partits catalans després del parèntesi de vacances

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.08.2010 - 11:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, José Montilla, hauria de convocar les eleccions avui si vol que se celebrin el diumenge 24 d’octubre. En cap moment s’ha dit oficialment que la data electoral ja estigués decidida, però moltes veus dins i fora del govern han suggerit que aquesta era una hipòtesi molt probable. Ara, de moment, Montilla manté la incògnita sobre la data dels comicis, que ha reiterat que anunciaria en primer terme als membres de l’executiu; la pròxima reunió del govern serà demà.

En una entrevista amb COM Ràdio, Montilla ha dit que, a ell, li preocupen unes altres coses, que no són la data de les eleccions. En tot cas, la Llei Orgànica del Règim Electoral General espanyola (LOREG) assenyala que les eleccions es poden celebrar 54 dies després de la publicació de la convocatòria dels comicis al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Per tant, si Montilla no les convoca avui ja no es podran celebrar el 24 d’octubre. És improbable que se celebrin el 31 d’octubre, perquè l’endemà és Tot Sants i hi ha el temor que el pont faci baixar la participació.

Tampoc és probable que les eleccions fossin els dos caps de setmana següents, tenint en compte que el Papa Benet XVI visitarà Barcelona i Montilla mateix ha deixat clar que no vol fer coincidir la campanya amb la visita papal. La següent data que sona més per a celebrar-se les eleccions és el 28 de novembre.

Mas, partidari de fer-les el 24 d’octubre

Tant si la convocatòria d’eleccions es formalitza avui com si es produeix més endavant, els partits ja han assumit que ha començat el compte enrere i que la legislatura ja és pràcticament exhaurida. Avui el president de CiU, Artur Mas, ha opinat que les eleccions han de ser com més aviat millor pel bé del país. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha recordat que fins i tot membres destacats del tripartit, com el president d’ERC, Joan Puigcercós, van demanar eleccions ‘perquè no calia allargar l’agonia del tripartit’. Mas ha argumentat que allargar la legislatura ‘afecta les possibilitats i la realitat del país’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any