Obama visita Nova Orleans en el cinquè aniversari del Katrina

  • Bona part de la ciutat encara no ha estat reconstruïda i molts ciutadans denuncien que s'ha prioritzat les zones turístiques per damunt dels barris humils

VilaWeb
Redacció
30.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president dels Estats Units, Barack Obama, va visitar ahir Nova Orleans per escenificar el seu compromís amb una regió desolada cinc anys després de l’huracà Katrina. El 2008, el 80% de Nova Orleans es va inundar quan la tempesta va trencar els dics de contenció. Més de mil vuit-centes persones van morir a la costa del Golf de Mèxic, especialment a Luisiana. Quan la ciutat començava a recuperar-se, una nova catàstrofe va assolar la zona. El vessament de petroli de BP al Golf de Mèxic que va abocar al mar més de set-cents cinquanta milions de litres fins que es va aconseguir aturar el vessament a mitjans del mes de juliol passat.

Alguns ciutadans de Nova Orleans es queixen que les tasques de reconstrucció arran el Katrina han tingut dues velocitats. Segons aquests ciutadans, el govern s’ha preocupat d’arreglar el barri francès, la zona turística de la ciutat, mentre que molts barris humils es troben encara en un estat molt similar als dies posteriors de la catàstrofe natural, que va tenir lloc el 29 d’agost del 2005. Després de l’huracà, es calcula que centenars de milers de persones van abandonar la ciutat i no hi han tornat.

Una de les feines de reconstrucció més importants ha estat la construcció d’un nou sistema de protecció d’inundacions, amb 500 quilòmetres de dics fortificats, que es finalitzarà el 2011. Ahir els ciutadans de Nova Orleans van retre homenatge a les víctimes del Katrina i van recórrer els carrers de la ciutat per vetllar les víctimes al costat de la catedral St. Louis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any