Solivella aconsegueix un 47% de participació a la consulta sobre la independència

  • Els favorables a la independència van guanyar ahir amb un 92% del vot · La Diada de l'Onze de setembre faran la consulta tres pobles

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Solivella (Conca de Barberà) va fer ahir la consulta popular sobre la independència que va obtenir un 46,88% de participació. Poc més de sis-cents veïns havien estat cridats a votar a la urna que Solivella Decideix va instal·lar a l’espai de jubilats. Dels tres-cents vots que es van registrar, el 91,67% van donar el sí a la independència de Catalunya. La plataforma havia recollit un 10% de vot anticipat fins a la jornada d’ahir.

El vot anticipat va començar a l’agost, coincidint amb la festa major, i es van recollir una setantena de vots, un 12%. Una quinzena de membres de Solivella Decideix van començar a organitzar la campanya de crida a la participació cap a finals de juliol, amb diversos actes públics. Per exemple, el propassat 24 de juliol Uriel Bertran i Alfons López Tena van parlar sobre el moviment de les consultes (vídeo).

Josep Saperes, membre de la comissió, diu que la resposta dels veïns i de les entitats ha sigut bona. L’Ajuntament de Solivella ha col·laborat en l’organització de la consulta.

Les próximes consultes

Alfarràs (Segrià), Llívia (Cerdanya) i Rocafort de Vallbona (Urgell) prendran el relleu de Solivella per la diada de l’Onze de Setembre; Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell) i Figuerola del Camp (Alt Camp) faran la consulta el 26 de setembre; la pròxima tanda important serà el 17 d’octubre, quan la faran Gavà (Baix Llobregat), Gòsol (Berguedà), La Bisbal del Penedès (Penedès), Rubí (Vallès Occidental), Tarragona i Vilallonga del Camp (Tarragonès).

A Barcelona, la data triada és el 10 d’abril de l’any vinent. De fet, encara hi ha força municipis que en preparen, tot i que la majoria encara no han decidit cap data.

D’una altra banda, com va avançar VilaWeb, el 18 de setembre vinent el plenari de la Coordinadora Nacional per la consulta sobre la independència elegirà els membres d’una comissió permanent, per reactivar el moviment i gestionar les tandes de consultes pendents, com les del 17 d’octubre i la de Barcelona del 10-A. La comissió gestora que ha convocat el plenari també anuncia que s’hi elegiran nous portaveus.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any