Solidaritat i Reagrupament es presentaran per separat a les eleccions

  • Les dues formacions emeten un comunicat en el qual afirmen que treballaran en comú per la independència però cadascuna des de la seva candidatura

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Reagrupament i Solidaritat Catalana es presentaran per separat a les eleccions de la tardor però han reafirmat que tenen estratègies paral·leles i la voluntat de treballar junts per la independència. En un comunicat conjunt (pdf) en acabar la reunió d’ahir entre Joan Carretero i Joan Laporta, han expressat que ‘la voluntat d’ambdues formacions és la de sumar, lleialment, el màxim de voluntats per assolir aquests objectius i, per tant, fem una crida conjunta a la màxima participació de totes les persones que volen la independència perquè votin a les properes eleccions a la tardor’.

Les especulacions sobre aquesta reunió, en què també van participar Rut Carandell, Alfons López Tena i Uriel Bertran, van provocar que totes dues parts actuessin ahir amb cautela i discreció. És per això que la reunió es va celebrat finalment sense confirmació oficial per cap de les dues bandes fins un cop acabada.

En la reunió, que va discórrer amb un to de cordialitat, es va acordar que cadascuna de les dues formacions ‘es presentarà a les properes eleccions al Parlament, amb una estratègia paral·lela confluent, amb l’objectiu comú de treballar per la independència de Catalunya i l’assoliment d’un Estat propi en el si de la Unió Europea’, segons afirma el comunicat.

Membres de Solidaritat demanen que es reconsideri la decisió

Poques després se saber-se que no hi hauria pacte, un grup de membres de Solidaritat Catalana per la Independència ha emès un comunicat perquè es reconsideri la decisió. Dins el procés de primàries per a la elecció dels candidats a les llistes electorals, s’ha presentat una candidatura de quatre membres, Josep Maria Pol, Gemma Giralt, Enric Molina i Maria Teresa Font, de Llinars del Vallès, amb un únic punt en el programa: Que Solidaritat es presenti a les eleccions en coalició amb Reagrupament Independentista i amb SI-Coalició per la Independència, així com amb totes aquelles forces polítiques que duguin en el seu programa la declaració unilateral de la independència de Catalunya al Parlament a la propera legislatura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any