El síndic d’Aran no es tornarà a presentar a les eleccions al parlament

  • Francesc Boya era diputat del grup socialista en representació d'Unitat Aran · Reclama que UA, fins ara aliada amb el PSC, representi Aran a la cambra

VilaWeb
Redacció
30.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El síndic d’Aran i secretari general d’Unitat d’Aran, Francesc Boya, ha anunciat que no es tornarà a presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya per poder dedicar-se exclusivament a la Vall d’Aran. Boya ha fet un ‘balanç satisfactori’ del seu servei a Aran com a síndic i, al mateix temps, com a diputat del Parlament, càrrecs que ha combinat durant els últims tres anys. També ha reclamat que ‘ha arribat el moment de donar un pas endavant i que UA representi les aspiracions del país al Parlament’.

Fins ara, el representant d’Unitat d’Aran s’integrava al grup socialista al Parlament. La llei de vegueries (pdf) que es va aprovar el mes de juliol després de mesos de negociació va malmetre la confiança entre els dos partits per l’estatus que es donava a l’Aran enmig de la nova divisió territorial. L’Aran va demanar des d’un bon principi ser una realitat diferenciada i no quedar integrada en cap vegueria. La llei impulsada pel govern català no va contemplar aquest fet diferencial i l’Aran va ser inclosa a la vegueria de l’Alt Pirineu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any