Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  27.08.2010  06:00

Protesta silenciosa a Sants

En comptes del brindis, es va fer un minut de silenci mentre sonaven cançons de denúncia

Men?ame
 

La Festa Major Alternativa de Sants va transcórrer ahir amb total tranquil·litat. Després de la prohibició del 'brindis per les preses' per part de l'Audiència espanyola, els convocants havien anunciat la desconvocatòria de l'acte, previst a les deu de la nit. A aquella hora, al parc de l'Espanya Industrial s'hi va fer un minut i mig de silenci i van sonar cançons de denúncia com a protesta per la prohibició del jutge. S'hi van poder sentir 'Silenci', 'La presó de Lleida', 'Què volen aquesta gent?', etc.

I en comptes dels cartells anunciant el brindis, el parc era guarnit amb carotes amb la boca closa que simbolitzen el rebuig a la censura i la manca de llibertat d'expressió. Tot i que hi havia policies i agents de paisà, l'acte va desenvolupar-se amb placidesa, i després va continuar la celebració de la Festa Major amb els concerts previstos.

L'Assemblea de Barri de Sants (ABS) va decidir ahir a la tarda de desconvocar el brindis davant la prohibició del jutge de l'Audiència espanyola Eloy Velasco, que havia desestimat el recurs (pdf) de les entitats del barri barceloní. En la interlocutòria, Velasco deia que des del 2002 s'havia fet referència a presos polítics, amb fotografies d'alguns d'ells, i que 'a partir del 2004, els anomenats brindis no s'han dedicat a homenatjar presos comuns, sinó exclusivament presos etarres'. Per la seva banda, l'Assemblea va insistir que el brindis 'estava pensat com a mostra de solidaritat de totes les persones preses arreu del món, per raons polítiques o socials'.