Protesta silenciosa a Sants

  • En comptes del brindis, s'ha fet un minut de silenci mentre sonaven cançons de denúncia

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.08.2010 - 23:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Calma a Sants on fins aquest migdia era previst que s’hi fes un brindis per les preses. Després de la prohibició de l’acte per part de l’Audiència espanyola, els convocants havien anunciat la desconvocatòria del brindis, previst a les deu de la nit. A aquella hora, al parc de l’Espanya Industrial s’hi ha fet un minut i mig de silenci i han sonat cançons de denúncia com a protesta per la prohibició del jutge. S’hi ha pogut sentir ‘Silenci’, ‘La presó de Lleida’, ‘Què volen aquesta gent?’, etc.

I en comptes dels cartells anunciant el brindis, el parc era guarnit amb carotes amb la boca closa que simbolitzen el rebuig a la censura i la manca de llibertat d’expressió.

Tot i que hi havia policies i agents de paisà, l’acte s’ha desenvolupat amb placidesa, i després ha continuat la celebració de la Festa Major amb els concerts previstos.

L’Assemblea de Barri de Sants (ABS) ha decidit desconvocar el ‘brindis per les preses’ davant la prohibició del jutge de l’Audiència espanyola Eloy Velasco, que havia desestimat el recurs (pdf) de les entitats del barri barceloní. En la interlocutòria, Velasco deia que des del 2002 s’havia fet referència a presos polítics, amb fotografies d’alguns d’ells, i que ‘a partir del 2004, els anomenats brindis no s’han dedicat a homenatjar presos comuns, sinó exclusivament presos etarres’.

Per la seva banda, l’Assemblea ha insistit que el brindis ‘estava pensat com a mostra de solidaritat de totes les persones preses arreu del món, per raons polítiques o socials’ i que la desconvocatòria de l’acte permetria ‘evitar qualsevol tipus de desplegament policíac dins del recinte del parc de l’Espanya Industrial que posés en perill o distorsionés el normal desenvolupament de la Festa Major Alternativa’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any