Montilla insisteix en un projecte federalista

  • En l'obertura del curs polític a Vilopriu, va demanar al PSOE 'gestos i decisions valentes'

VilaWeb
Redacció
27.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, va obrir ahir al vespre el curs polític instant el PSOE a ‘fer seu’ el model federal que diu que defensen els socialistes catalans. Ho va dir en l’acte que cada any organitza el col·lectiu de militants de la branca catalanista del PSC, Nou cicle, a Vilopriu.

Montilla va demanar ‘gestos i decisions valentes per fer reaccionar a un socialisme espanyol que ha de fer seva, de manera més clara, la concepció federal d’Espanya’. A més, va tornar a reclamar al govern espanyol i al PSOE que es desenvolupin tots els preceptes de l’estatut mutilats pel Tribunal Constitucional.

Enfront de l’aposta d’altres partits de passar pàgina després de la sentència sobre l’estatut, Montilla defensa que l’única opció és abordar de manera decidida el projecte federalista com a nou marc organitzatiu espanyol. El primer secretari del PSC considera que ara cal ‘voluntat, temps i dedicació’ per ‘reparar’ les tensions entre Catalunya i Espanya i afirma: ‘No podem deixar el discurs en mans dels que no fan altra cosa que tibar la corda d’un costat i de l’altre’. Montilla diu que aquest estira-i-arronsa és irresponsable perquè pot causar una fractura irreparable entre Catalunya i Espanya i que, davant d’aquest escenari, el PSC se situa com l’opció per imposar el diàleg amb un discurs constructiu que domini ‘per damunt de la cridòria d’aquells a qui ja els va bé que l’ambient es deteriori més i més’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any