L’Assemblea de Sants desconvoca el ‘brindis per les preses’

  • El jutge ha dit avui que mantenia la prohibició de l'acte

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.08.2010 - 17:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea de Barri de Sants (ABS) ha decidit desconvocar el ‘brindis per les preses’ previst per avui a les deu de la nit, en el marc de la Festa Major Alternativa. Tanmateix, representants d’entitats, associacions, col·lectius i persones a títol individual pertanyents a l’Assemblea qualifiquen la prohibició de l’acte per part de l’Audiència Nacional espanyola d’atac a la llibertat d’expressió.

El jutge Eloy Velasco havia desestimat aquesta mateixa tarda el recurs (pdf) presentat per l’Assemblea de Barri, que explicaven que el brindis es feia des del 1994, que era per a tots els presos i que l’ús del femení no tenia res a veure amb Llaura Riera, Lola López o Marina Bernadó sinó que el feien servir com a genèric per trencar amb el llenguatge sexista.

En la interlocutòria, però, Velasco diu que des del 2002 s’ha fet referència a presos polítics, amb fotografies d’alguns d’ells, i que ‘a partir del 2004, els anomenats brindis no s’han dedicat a homenatjar presos comuns, sinó exclusivament presos etarres’.

Davant el manteniment de la prohibició, l’Assemblea de Barri ha desconvocat l’acte, tot i que insisteixen que aquest ‘estava pensat com a mostra de solidaritat de totes les persones preses arreu del món, per raons polítiques o socials. Res més.’ En el comunicat, diuen que la desconvocatòria de l’acte permetrà ‘evitar qualsevol tipus de desplegament policíac dins del recinte del parc de l’Espanya Industrial que posi en perill o distorsioni el normal desenvolupament de la Festa Major Alternativa’.  

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any