Camps obre el curs polític sense la complicitat de Rajoy

  • El PP valencià fa a Teulada un acte marcat per la recent activació de la pre-campanya per part de Camps · El president del PP no hi serà present

VilaWeb
Redacció
27.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Francisco Camps presidirà avui al vespre a Teulada (Marina Alta) el començament de curs polític del PP valencià, un curs que culminarà amb les eleccions a les Corts del mes de maig. De fet, és previst que l’acte tingui un marcat to pre-electoral, sobretot tenint en compte que Camps ha activat la maquinària de campanya recentment. Això ha disgustat la direcció del PP espanyol, fins al punt que Mariano Rajoy, a diferència de l’any passat, no acompanyarà Camps en l’acte d’avui.

La direcció del PP espanyol ha reiterat aquestes últimes setmanes que Camps és un gran actiu per al partit al País Valencià i posa com a prova els sondatges que atorguen un suport ampli al PP. Ara, tant la secretària general, María Dolores de Cospedal, com Rajoy mateix, han insistit que la designació dels candidats depenia d’ells i que havia de seguir els terminis i els passos establerts. Per això la decisió de Camps, ara fa un mes, de constituir el comitè de campanya i el comitè electoral, amb la intenció implícita de repetir com a candidat amb vista als comicis de l’any que ve, va irritar una part de la cúpula del PP espanyol; veuen un desafiament a la seva autoritat que Camps prengui decisions pel seu compte, i sobretot en un moment en què el president de la Generalitat continua encausat per suposat suborn impropi, pel cas dels vestits en la trama Gürtel, i podria ser jutjat per suborn. En aquest cas caldria veure què fa el PP espanyol: si el manté de candidat o l’aparta.

De moment, però, hi ha prudència entre les files populars. I molta mesura en les paraules; ahir, Mariano Rajoy va dir que ‘en aquest moment’ Camps era el PP i que només treballava amb ‘la hipòtesi que el candidat sigui el senyor Camps’. Però tot seguit va recordar que el PP encara no preveia de fer les proclamacions de candidats. Rajoy també va confirmar que avui no seria a Teulada, perquè se’n va a Màlaga. De fet, va dir que ni tan sols sabia que es feia aquest acte. El representant de la direcció espanyola serà Esteban González Pons.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any