L’Audiència espanyola desestima el recurs contra la prohibició del ‘brindis per les preses’

  • El jutge desestima els arguments de l'assemblea de Sants i diu que fa anys que el brindis serveix per 'homenatjar presos etarres'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.08.2010 - 16:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència Nacional espanyola ha desestimat el recurs (pdf) presentat per l’Assemblea del Barri de Sants contra la prohibició del ‘brindis per les preses’, previst per aquesta nit durant la Festa Major Alternativa de Sants. el jutge ha ratificat la seva decisió al·legant que l’acte serviria per retre homenatge a Laura Riera, i a dues empresonades per col·laboració amb ETA.

El magistrat Eloy Velasco desestima els arguments de les entitats del barri barceloní, que en el seu recurs explicaven que el brindis es fa des del 1994, que és per a tots els presos i que l’ús del femení no té res a veure amb Riera, Lola López o Marina Bernadó sinó que el fan servir com a genèric per trencar amb el llenguatge sexista.

En la interlocutòria, però, Velasco diu que des del 2002 s’ha fet referència a presos polítics, amb fotografies d’alguns d’ells, i que ‘a partir del 2004, els anomenats brindis no s’han dedicat a homenatjar presos comuns, sinó exclusivament presos etarres’. 

Contra aquesta decisió encara es pot interposar un recurs d’apel·lació davant la Sala Penal de l’Audiència Nacional.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any