En llibertat amb càrrecs el militant de Maulets detingut ahir

  • Organitzacions independentistes condemnen la detenció · Els mossos carreguen contra una concentració davant la comissaria de Mataró

VilaWeb
Redacció
25.08.2010 - 14:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Eudald Calvo, militant independentista de Maulets i el SEPC, ha sortit en llibertat amb càrrecs aquest matí, després de declarar a la jutgessa, que li imputa un delicte d’associació il·lícita, danys i desordres públics. Calvo fou detingut ahir pels mossos, que el van anar a cercar a casa seva i l’han mantingut a comissaria fins que avui al matí ha anat al jutjat. Tres organitzacions independentistes van publicar un comunicat condemnant la detenció del jove. 

En aquest comunicat, titulat ‘Prou persecució a l’independentisme: Eudald llibertat!’, Alerta Solidària, Maulets i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) condemnen la detenció i ‘persecució’ de Calvo. Citiquen que, ‘havent pogut citar amb temps l’Eudald’, els agents hagin ‘optat per l’assetjament i l’amenaça’, en anar a buscar-lo a casa i endur-se’l a la comissaria. També critiquen ‘el silenci que mantenen sobre les acusacions concretes’ i ‘que no hagi quedat en llibertat en espera de personar-se als jutjats’.  Per a les organitzacions, ‘tot plegat’ és ‘una mostra més de l’interès desmesurat’ dels mossos ‘per perseguir independentistes’. A més, consideren que Calvo ha estat detingut per la seva militància ‘en defensa de la universitat pública, lluita a la qual ha dedicat bona part de la seva vida els últims anys, a la Universitat Autònoma i arreu dels Països Catalans’.

Segons han informat els Mossos, la detenció es devia a uns incidents ocorreguts el passat febrer durant una acció de protesta contra l’augment del preu del transport públic a l’estació de ferrocarrils de la UAB.

Ahir a la tarda, els mossos d’esquadra van carregar (vídeo) contra una setantena de persones que hi havia concentrades davant la comissaria de Mataró com a protesta per la detenció i en mostra de solidaritat cap al jove. Durant la càrrega, els mossos van detenir també el germà petit d’Eudald Calvo, que ha estat posat en llibertat un cop acusat d’agressió a l’autoritat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any