Tres organitzacions independentistes condemnen la detenció d’Eudald Calvo

  • Els mossos carreguen contra una concentració davant la comissaria de Mataró

VilaWeb
Redacció
25.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alerta Solidària, Maulets i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han condemnat la detenció i ‘persecució’ del militant independentista Eudald Calvo, detingut ahir a la tarda pels mossos d’esquadra acusat d’associació il·lícita, danys i desordres púbics i per una falta de lesions. Segons han informat els Mossos, la detenció es deu a uns incidents ocorreguts el passat febrer durant una acció de protesta contra l’augment del preu del transport públic a l’estació de ferrocarrils de la UAB.

En un comunicat titulat ‘Prou persecució a l’independentisme: Eudald llibertat!’, les tres organitzacions critiquen que, ‘havent pogut citar amb temps l’Eudald’, els agents hagin ‘optat per l’assetjament i l’amenaça’, en anar a buscar-lo a casa i endur-se’l a la comissaria. També critiquen ‘el silenci que mantenen sobre les acusacions concretes’ i ‘que no hagi quedat en llibertat en espera de personar-se als jutjats’.  Per a les organitzacions, ‘tot plegat’ és ‘una mostra més de l’interès desmesurat’ dels mossos ‘per perseguir independentistes’.

A més, consideren que Calvo ha estat detingut per la seva militància ‘en defensa de la universitat pública, lluita a la qual ha dedicat bona part de la seva vida els últims anys, a la Universitat Autònoma i arreu dels Països Catalans’.

Ahir a la tarda, els mossos d’esquadra van carregar (vídeo) contra una setantena de persones s’ha concentrat davant la comissaria de Mataró com a protesta per la detenció i mostra de solidaritat cap al jove. Una desena de persones van resultar ferides i una més detinguda segons que ha dit Maulets. Mercè Massuet, portaveu d’aquesta organització, diu que el cap dels Mossos va justificar la càrrega perquè el detingut havia traspassat el perímetre de seguretat de la comissaria.

Alerta Solidària ha convocat una altra concentració per a aquest matí davant dels jutjats de Mataró, on és previst que Calvo vagi per declarar al jutge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any