El Partit Pirata català va sumant suports mentre oficialitza la candidatura

  • Hi ha membres de Caliu, Ubuntu.cat, Metges Sense Fronteres, Hacklab Barcelona i de plataformes contra la llei Sinde

VilaWeb
Redacció
25.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mentre no oficialitza la seva candidatura, pendent del vistiplau del govern espanyol, el Partit Pirata català va recollint adhesions i suports. Entre els seus fundadors i afiliats hi ha gent provinents de sectors molt diversos, amb un nexe comú: l’activisme. És difícil trobar algú que no militi en una o dues entitats, ja sigui a favor del programari lliure, en contra de l’actual regulació de patents, o en contra de l’especulació immobiliària.

Així, per exemple, hi donen suport alguns autors del manifest contra la llei Sinde, com Josep Jover, també advocat de l’ExGae i responsable de dur les societats de gestió i el govern espanyol al tribunal de Luxemburg; Ana María Mendez, de la plataforma Tots contra el cànon i Àngel Badia. Segons que explica el portaveu del Partit Pirata, Kenneth Peiruza, hi ha escriptors, com Jaume Nualart o Fabián Plaza Miranda; i membres de Caliu (associació d’usuaris i usuàries de GNU/Linux en llengua catalana), Ubuntu.cat (comunitat d’ubuntaires en català), Drupal.cat (grup d’usuaris de Drupal en llengua catalana), Joomla.cat (grup d’usuaris del Joomla dels Països Catalans), Perl Mongers, Bulma (usuaris de GNU/Linux de les Illes), Hacklab Valls i Hacklab Barcelona (col·lectius de programari lliure), Telenoika (comunitat de creadors audiovisuals), Riereta.net, (recerca i difusió de noves tecnologies), V de Vivienda, Metges Sense Fronteres, Greenpeace, etc. 

El Partit Pirata català no té cap relació oficial amb el Partit Pirata espanyol, afirma Peiruza. En aquest sentit, el membre de Softcatalà Marc Belzunces, diu a VilaWeb que s’alegra de l’aparició del Partit Pirata de Catalunya: ‘Fa un temps hi va haver un intent de crear una sucursal del Partit Pirata espanyol, i ens hi vam oposar perquè ho creiem totalment inviable. En canvi, ara ha nascut un partit fet des d’aquí amb gent d’aquí que entén el món polític català. Jo, personalment, me n’alegro. A més, alguns membres de Softcatalà compartim bona part del seu ideari’.

De fet, la intenció del Partit Pirata català és poder ser membre de ple dret del Pirate Parties Internacional (PPI), però per aconseguir-ho, necessiten convèncer-los perquè canviïn els estatuts, ja que actualment només preveuen d’acceptar un Partit Pirata legalitzat per estat. De moment, els catalans hi són amb l’estatus d’observadors, però esperen esdevenir membres de ple dret: ‘No passem a través del Partit Pirata espanyol i no ho volem fer’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any