Compromís acusa la Generalitat d’afavorir el conservatori musical de Xàtiva

  • Diu que no se sotmet a la convocatòria d'ajudes, reduïdes en un 55%, i que rebrà gairebé 200.000 euros més que la resta

VilaWeb
Redacció
24.08.2010 - 17:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general del Bloc i portaveu del grup de Compromís, Enric Morera, ha criticat avui el tracte de favor que rep el conservatori de Xàtiva respecte la resta de centres d’ensenyament de música valencians. Morera ha dit avui que l’ens municipal, que depèn de l’ajuntament d’Alfonso Rus, ‘gaudeix des de 2003 d’un conveni particular amb la Generalitat que l’eludeix de participar, com la resta d’escoles i centres, en les convocatòries d’ajut que enguany s’han reduït en un 55%’.

Morera qualifica el conveni de ‘tracte de favor innaceptable’ cap al també president de la Diputació de València, Alfonso Rus, en un gest de ‘discriminació cap a la resta de ciutadans i alumnes d’escoles i conservatoris’.

És per això que Compromís demanarà al conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, ‘per què beneficia Rus i castiga la resta de centres, que hauran d’acomiadar professors’ a causa de les retallades a les ajudes econòmiques. I és que mentre els ajuts per a centres i escoles de música municipals i per a societats musicals s’han retallat en un 35% en el Pressupost de la Generalitat per al 2010, el conservatori de Xàtiva manté una aportació de 347.000 euros, igual a la de l’any passat.

L’ordre 44/2010 de la Conselleria d’Educació redueix l’import global màxim destinat a la concessió d’ajudes econòmiques, de manera que a la retallada fixada als pressupostos can afegir un 20%. En base a aquesta ordre, l’assignació del conservatori de Xàtiva fou reduïda mitjançat conveni en un 30%, quedant fixada en 242.900 euros, un xifra ‘llunyana a la mitjana del 57% aplicat a bandes i centres d’ensenyament musical’, diu Morera, que destaca que l’ajuda és un 400% superior a la subvenció destinada, de mitjana, a conservatoris com els d’Alcoi, Benicarló, Benidorm, Llíria, Oriola, Sagunt, Torrevella o València. 

En conjunt, els quaranta-cinc conservatoris professionals rebran 49.764 euros per centre, una xifra, diu Morera ‘que contrasta fortament amb els 242.900 que rebrà el conservatori del municipi governat per Alfonso Rus’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any