Notícies

Dimarts  24.08.2010  12:13

Barcelona Acció Solidària farà una nova caravana amb un recorregut diferent

El seu president diu que serà un homenatge a Vilalta, Pascual i Gámez, els tres membres segrestats

Men?ame
 

Els cooperants de Barcelona Acció Solidària Roque Pascual i Albert Vilalta ja són a casa, després de ser alliberats ahir d'un segrest de 268 dies per part d'al-Qaida del Magrib Islàmic. El president d'aquesta ONG, Francesc Osan, ha dit avui que faran una nova caravana per homenatjar els dos segrestats, però aquesta vegada canviant el recorregut per no entrar a Mauritània.

Osan ha dit, en declaracions a Catalunya Ràdio, que repetiran la iniciativa perquè, d'una banda, Roque Pascual i Albert Vilalta són sans i estalvis a casa i, d'una altra, canviaran el recorregut per evitar passar de nou per la zona on es va produir el seu segrest, la costa mauritana. En concret, ha dit que la caravana es dividirà en dos trams, un primer que anirà per via marítima fins al Senegal i Gàmbia, i un segon que hi arribarà per carretera al Marroc.

Fent autocrítica, Osan ha dit que potser no haurien d'haver publicitat tant la caravana, ja que a través d'un servei de geolocalització per internet es podia seguir la seu recorregut.

El president de la ONG també ha advocat per establir un protocol d'actuació per a la cooperació en països en risc. Un debat, ha dit, que l'ONG no ha volgut mantenir fins a l'alliberament dels cooperants.