Els efectius descarten que puguin controlar avui l’incendi de Benirràs

  • El president Antich qualifica l'incendi, el més greu dels últims anys, de 'desastre natural'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.08.2010 - 20:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els efectius d’extinció han descartat que l’incendi del Port de Benirràs, al terme municipal de Sant Joan de Labritja, a Eivissa, pugui ser controlat avui, malgrat les previsions inicials. Fa més de vint-i-quatre hores que l’incendi es manté actiu i ja ha cremat 150 hectàrees. En aquest sentit, el president del Govern balear, Francesc Antich, ha qualificat l’incendi de ‘desastre natural’, pel ‘valor paisatgístic’ que té la zona protegida cremada.

Dotze mitjans aeris entre helicòpters i avionetes treballen per extingir el focus forestal de l’incendi, que continua sense estar controlat. Es tracta d’una zona on costa molt d’arribar per mitjans terrestres. En total, uns tres-cents efectius participen en l’extinció del foc, que va fer evacuar més d’un miler de banyistes i que ja ha cremat prop d’un centenar i mig d’hectàrees.

Hi treballen onze mitjans aeris de l’Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) i tres-cents membres de la Direcció General d’Emergències (DGE), l’Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), bombers i l’exèrcit espanyol, a més dels voluntaris de Protecció Civil de l’illa, els cossos policíacs, la Guàrdia Civil i l’IBsalut.

L’incendi també ha afectat dues cases i va cremar una vintena de vehicles. Per aquest motiu segueixen les evacuacions temporals de gent allotjada en cases i hotels a les urbanitzacions properes a l’incendi.

Els equips d’emergències han aconseguit extingir aquest matí un petit nou focus a la zona de Sant Miquel, a cinc quilòmetres de cala Benirràs. La carretera de Sant Miquel és tallada per facilitar les tasques d’intervenció dels cossos d’emergència.

Es tracta d’un dels incendis més grans declarats els últims anys a les Illes que, a més, afecta una àrea amb gran valor natural. Ara per ara es desconeixen les causes de l’incendi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any