Oriol Pujol menciona el tancament de caixes com a exemple del dret de decidir

  • Diu que algú haurà plantejar una reclamació política i legal concreta, tangible i pràctica sense demanar permís

VilaWeb
Redacció
23.08.2010 - 13:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de CiU al parlament, Oriol Pujol, ha dit que si Catalunya no avança en el dret de decidir haurà de plantejar-se una acció ‘concreta, tangible i pràctica’ equivalent al tancament de caixes. ‘Algú haurà de prendre nota i plantejar, de manera paral·lela, una reclamació política i legal mitjançant una acció concreta, tangible i pràctica que el dret a decidir s’articuli i executi sense demanar permís’, ha dit a l’agència Europa Press.

Pujol ha mencionat l’exemple de 1899, quan nombrosos comercials i industrials catalans van donar de baixa els seus negocis, deixant de pagar impostos a l’estat espanyol per protestar per la pujada fiscal ordenada pel gabinet de Francisco Silvela per cobrir el dèficit de la pèrdua de les colònies espanyoles el un any abans.

Ha alertat que Catalunya hauria de plantejar-se en algun moment acollir-se al dret de decidir, en funció de l’escenari que es produeixi. ‘I agafar-nos al dret de decidir, històricament, ha estat el tancament de caixes’, ha dit. Ara, només serà possible amb un gran moviment cívic i social.

Rebuig del PP al concert econòmic

El president de CiU, Artur Mas, va dir que ahir que pensa proposar formalment el concert econòmic, si és elegit president de la Generalitat, durant la pròxima legislatura espanyola, a la primavera del 2012, quan hi hagi un nou govern. Mas va advertir que no s’arriba al final del camí ‘en quatre dies’, i ha recordat que ‘els mateixos que parlen d’independència són els que han fet José Montilla president de la Generalitat’.

I per la seva banda, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, ha anunciat avui que el seu partit està disposat a millorar el finançament de Catalunya, però ha rebutjat la proposta de concert econòmic del president de CiU, Artur Mas. ‘La proposta de concert de Mas és una proposta de desconcert econòmic’, ha dit Camacho.

Oriol Pujol ha defensat els governs de CiU amb el PP perquè, ha dit, han avançat sempre en el dret de decidir sense límits.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any