Mobilitzats 300 efectius per extingir l’incendi a la cala evissenca de Benirràs

  • El foc ha cremat més d'un centenar d'hectàrees · Se segueixen evacuant persones de les urbanitzacions properes per motius de seguretat

VilaWeb
Redacció
23.08.2010 - 10:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Membres de l’Institut Balear de la Natura, els Bombers d’Eivissa i la Unitat Militar d’Emergències treballen per controlar l’incendi que crema des d’ahir a la tarda a la cala Benirràs, al terme municipal de Sant Joan de Labritja, a Eivissa. Al matí, un nombre encara major de mitjans aeris s’han tornat a incorporar a les tasques d’extinció del foc, que va fer evacuar més d’un miler de banyistes i que ja ha cremat prop d’un centenar i mig d’hectàrees.

Hi treballen onze mitjans aeris de l’Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) i tres-cents membres de la Direcció General d’Emergències (DGE), l’Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), bombers i l’exèrcit espanyol, a més dels voluntaris de Protecció Civil de l’illa, els cossos policíacs, la Guàrdia Civil i l’IBsalut.

L’incendi també ha afectat dues cases i va cremar una vintena de vehicles. Per aquest motiu segueixen les evaquacions temporals de gent allotjada en cases i hotels a les urbanitzacions properes a l’incendi.

Els equips d’emergències han aconseguit extingir aquest matí un petit nou focus a la zona de Sant Miquel, a cinc quilòmetres de cala Benirràs. La carretera de Sant Miquel és tallada per facilitar les tasques d’intervenció dels cossos d’emergència.

És un dels incendis més grans declarats els últims anys a les Illes que, a més, afecta una àrea amb gran valor natural. Ara per ara es desconeixen les causes de l’incendi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any