La nova planta nuclear iraniana augmenta la tensió amb Israel

  • El govern israelià troba 'totalment inacceptable' que hi comenci l'abastiment de combustible

VilaWeb
Redacció
22.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Israel ha declarat que trobava ‘totalment inacceptable’ l’abastiment de combustible de la primera planta nuclear iraniana i ha demanat més pressió internacional per forçar Teheran a cessar l’enriquiment d’urani. El portaveu del ministeri d’Exteriors israelià, Yossi Levy, ha dit en una declaració pública: ‘És totalment inacceptable que un país que viola els tractats internacionals tan descaradament pugui gaudir dels beneficis d’utilitzar energia nuclear’.

Ahir va començar el procés d’abastiment de combustible de la central nuclear de Bushehr, construida mercès a un acord entre l’Iran i Rússia. De fet, la construcció de la planta ha anat a càrrec de l’empresa pública russa Rosatom.

La posada en funcionament de la central nuclear suposa una fita important en el programa nuclear iranià, que els EUA i la UE temen que amagui la intenció de Teheran d’aconseguir la bomba atòmica. Però nombrosos experts ho consideren poc probable, tenint en compte que és Rússia qui controla el funcionament de la planta i el subministrament d’urani enriquit perquè funcioni.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any