Anul·lat l’ordre d’arrest contra el fundador de Wikileaks

  • Aixequen els càrrecs de violació i assetjament contra Julian Assage · La web ha difós milers de documents sobre l'Afganistan

VilaWeb
Redacció
22.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Suècia ha anul·lat l’ordre d’arrest contra el fundador de WikiLeaks, Julian Assange, ordenada per presumptes delictes de violació i assetjament, segons que havia anunciat l’Oficina del Fiscal Nacional. Després, però, la fiscal en Cap Eva Finne va determinar que no hi havia prou base per una ordre d’arrest. Una portaveu de l’oficina ha dit que a Assange li han aixecat tots els càrrecs. Wikileaks ha rebut les crítiques del Pentagon per haver difós desenes de milers de documents secrets de l’exèrcit nord-americà sobre la guerra de l’Afganistan.

Milers de documents secrets publicats

Assange va reiterar recentment que Wikileaks publicaria 15.000 documents secrets més de l’exèrcit nord-americà a l’Afganistan, després de publicar-ne uns 70.000. Assange diu que revelen la mort de 20.000 persones i que ajudaran a fer justícia per a moltes víctimes innocents. En canvi, la Casa Blanca continua qualificant-ho d’irresponsabilitat per posar en perill la seguretat del seu exèrcit i la de civils afganesos.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any