Laporta opta ser candidat de Solidaritat fent equip amb López Tena, Bertran, Isabel-Clara Simó, Arqué i Valdero

  • Confia reunir-se 'aviat' amb Carretero

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.08.2010 - 16:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Laporta optarà a la candidatura de Solidaritat Catalana encapçalant una llista a les primàries del 4 de setembre en què farà equip, en aquest ordre, amb Alfons López Tena, Uriel Bertran, Isabel-Clara Simó -que acaba de formalitzar l’adhesió-, Anna Arqué i Emili Valdero. Laporta ha declarat, en la presentació de la formació a la Universitat Catalana d’Estiu, que confiava reunir-se ‘aviat’ amb Carretero per arribar a un acord.

De moment no hi ha data per a la reunió que tant Carretero com Laporta han dit que tenien voluntat de fer per mesurar les possibilitats de concórrer plegats a les eleccions.

Procés de primàries

‘Ens podem a disposició dels adherits de Solidaritat Catalana per la Independència per poder ésser escollits com a candidats i candidates a les llistes al Parlament de Catalunya. Aquest pas el volem fer en equip, atès que, si som escollits, volem treballar plegats, juntament amb la resta de companys que també siguin votats per tots els adherits (…). I ens presentem de forma solidària, i, per tant, ens acollim a la possibilitat de renunciar tot l’equip a aquells vots que s’hagin emès a favor del nostre equip, però que hagin tatxat algun o alguns dels nostres noms’.

En efecte, segons el reglament de primàries (pdf) de Solidaritat Catalana, les candidatures ‘es podran presentar individualment o agrupades formant equips d’un mínim de dues persones, i d’un màxim de sis persones a Barcelona o de tres persones a Girona, Lleida i Tarragona, indicant l’ordre de prelació dels/les candidats/es’. En una candidatura que agrupi més d’una persona, els votants podran atorgar el vot a tot l’equip o només a alguns membres de l’equip. El reglament també diu que ‘es podrà votar fins un màxim de 15 candidatures -individuals o d’equip-, a Barcelona i de 5 a Girona, Lleida i Tarragona.

Isabel-Clara Simó formalitza l’adhesió

Justament ahir l’escriptora Isabel-Clara Simó va formalitzar l’adhesió a Solidaritat; fins ara havia donat suport com a simpatitzant a la formació, i fou l’encarregada de presentar i llegir públicament la crida d’aquesta formació el proppassat 23 de juliol a la Plaça del Rei de Barcelona (vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any