Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  21.08.2010  12:51

Associacions d'immigrats defensen la llei d'acollida

Preparen un acte de suport públic al text i de protesta pel recurs de la Defensora del Poble espanyola

Men?ame
 

L'Associació de Treballadors Paquistanesos de Catalunya ha anunciat que un grup d'entitats d'immigrats preparen un acte públic conjunt de defensa de la llei d'acollida i per protestar pel recurs que ha presentat al Tribunal Constitucional la Defensora del Poble, María Luisa Cava de Llano, perquè estableix el català com a primera llengua d'acollida.

El president de l'entitat, Javed Ilyas ha dit que l'acte es faria les pròximes setmanes. 'Si tot el món parla català, per què nosaltres no?', ha declarat a Europa Press, i ha reivindicat l'ús de la llengua pròpia: 'La millor manera d'integrar-se al lloc on vius és aprenent la llengua que s'hi parla'.

La Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (Fedelatina) i l'Associació Catalana de Residents Senegalesos (ACRS) també han reivindicat el català com a llengua d'integració social i laboral a Catalunya i han considerat que el recurs contra la llei d'acollia és una manca de respecte a les entitats que van participar en l'elaboració del text, aprovat al parlament el 28 d'abril proppassat.

El president de Fedelatina, Javier García Bonomi, ha declarat que el català es un instrument d'integració fonamental i un dret per a tots els ciutadans i ha assenyalat la importància que els immigrats en facin un ús normalitzat. 'El recurs és un greuge per als immigrats i una manca de sensibiliat cap al poble català', ha afegit Bonomi.

Per la seva banda, el president d'ACRS, Mawa Ndiayi, pensa que el recurs no era necessari i que no correspon a una demanda dels immigrats.