Blanco recorda a Mas el rebuig al Pla Ibarretxe

  • Diu, sobre el dret de decidir, que hi ha 'unes normes del joc' que s'han de respectar

VilaWeb
Redacció
21.08.2010 - 11:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-secretari general del PSOE, José Blanco, ha recordat a Artur Mas com va acabar el Pla Ibarretxe a les corts espanyoles, que ni tan sols el van debatre, per referir-se a la proposta de CiU d’exercir el dret de decidir sobre el concert econòmic. ‘Hi ha unes regles i unes normes que garanteixen la convivència i el respecte’, ha dit, però també ha admès que ‘és legítim que hi hagi gent que vulgui canviar-les’.

‘En tot cas, el senyor Mas té el dret de poder fer un plantejament electoral com el que fa si considera que és el camí que ha de seguir Catalunya’, ha dit, i ha afegit que haurà de respectar ‘les normes del joc’.

CiU planteja per a la pròxima legislatura que una majoria de catalans es pugui expressar, fent ús del dret de decidir, sobre el concert econòmic. I per això demana que també caldrà que els partits catalans siguin forts a Madrid. Sobre el dret de decidir sobre la independència, Artur Mas ha declarat que veu possible que es faci un referèndum, però no pas aviat, perquè considera que no hi ha la majoria social necessària perquè pogués reeixir. Recentment, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va dir que la federació volia arribar a la indpendència, però ‘pas a pas’, i en cap cas en les pròximes dues legislatures.

El gener del 2005 les corts espanyoles van rebutjar l’admissió a tràmit del Pla Ibarretxe, que plantejava un nou estatut per al País Basc que incloïa el dret d’autodeterminació del poble basc. Per tant, ni tan sols no es va arribar a tramitar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any