Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  21.08.2010  06:00

Berlusconi se sotmetrà a una votació de confiança

Si el parlament no dóna suport al seu programa, el primer ministre convocarà eleccions avançades

Men?ame
 

El primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, convocarà eleccions avançades al desembre si el parlament no dóna suport al seu programa. Ho va dir ahir el mateix Berlusconi, que va reunir-se durant sis hores amb els membres de l'executiva del seu partit, el Poble de la Llibertat, per analitzar el proper curs polític i la situació generada per l'expulsió de Gianfranco Fini i els seus seguidors, que ha deixat el govern en minoria.

Amb l'expulsió de Fini, aquest i els seus seguidors van constituir un grup propi al parlament, Futur i Llibertat, el qual, amb 33 membres, té el poder suficient per deixar el govern en minoria. Justament fa poques setmanes, el govern de Berlusconi va superar una moció de censura gràcies a l'abstenció del grup de Fini.

Ara el Poble de la Llibertat ha redactat un document, amb reformes sobre justícia, fiscalitat, federalisme, seguretat i política al sud d'Itàlia, que sotmetrà a votació al parlament. Si Berlusconi aconsegueix que el grup de Fini doni suport al seu document, el govern continuarà endavant, amb base a la coalició amb què va guanyar les eleccions fa dos anys. Però si no, el govern haurà de convocar eleccions avançades: 'Sense la majoria actual, no hi hauria cap altra solució que no fos convocar noves eleccions al desembre. Estem preparats. Els nostres sondatges diuen que obtindriem més del 50%', digué Berlusconi.