Pujol pensa que l’encaix de Catalunya amb Espanya ha topat amb ‘una barrera molt infranquejable’

  • Ho ha dit en un homenatge a l'historiador Jaume Vicens Vives a la Universitat Catalana d'Estiu

VilaWeb
Redacció
20.08.2010 - 15:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol ha reconegut avui que l’encaix de Catalunya dins un marc espanyol ha topat ‘amb una barrera molt infranquejable’ (àudio). Pujol, que ha participat en un homenatge a Jaume Vicens Vives a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada, ha parlat del missatge de l’historiador, i del de Salvador Espriu: ‘El d’un encaix sense por i amb lideratge dins un marc espanyol que canviaria en positiu’. Però per Pujol aquest marc espanyol no ha canviat prou.

‘I ara cada vegada més amb una evolució negativa’. Per això troba que el missatge de Vicens Vives topa amb una ‘barrera infranquejable’, que fa que els deixebles de l’historiador, com ell mateix, es pregunten: ‘i ara què?’

Pujol ha instat que sigui la societat que lideri la recuperació de Catalunya, de la mateixa manera que en anteriors etapes històriques. Ara, ha avisat que ‘un país que no tingui lideratge no anirà mai endavant, i no tindrà mai unitat’. També ha demanat que s’abandoni el victimisme i que s’analitzin quins són els punts febles de la societat catalana.

L’ex-president de la Generalitat ha indicat que hi ha tres preguntes de gran vigència: com és realment la població catalan? Què pot fer i què no pot fer? I què hauria d’haver passat o què hauria de passar perquè les coses fossin diferents?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any