Solidaritat pel Paquistan des de Barcelona

  • Prop d'un centenar de persones es concentren en senyal de dol per les víctimes de les inundacions i animen a enviar ajuda

VilaWeb
Redacció
18.08.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb desenes d’espelmes que conformaven la frase ‘Ajuda el Paquistan’, prop d’un centenar de persones va voler mostrar el condol pels morts al Paquistan (vídeo) arran de les inundacions i la seva solidaritat amb els vint milions de damnificats, ‘que es troben en una situació molt i molt greu’, tal com va recordar el president de l’Associació de Treballadors Paquistanesos a Catalunya (ATPC), Javed Ilyas.

El motiu de l’acte d’ahir no era només fer públic el suport moral sinó animar els catalans a enviar ajuda al Paquistan, on dels vint milions de damnificats n’hi ha sis que encara no tenen ni els béns més bàsics, on ha començat a morir canalla per desnutrició i malalties infeccioses i on es tem que els brots de còlera s’estenguin. Per tot plegat, l’ATPC ha obert un número de compe, que podeu trobar a la web, perquè cadascú hi ingressi el que vulgui o pugui.

Ilyas diu a VilaWeb que no se’n fien, del govern del Paquistan: ‘Sempre hem dit que és un govern corrupte’. És per això que no donaran els diners a l’executiu paquistanès: ‘Si aconseguim 10.000 euros, els farem arribar a través d’una ONG. Si n’aconseguim 20.000, hi aniran representants de l’Associació a dur-los en persona’. L’entiat invertirà els diners, sobretot, en medicaments, menjar i aigua potable, que és el més necessari.

D’una altra banda, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament va acordar ahir de posar a diposició de l’ACNUR 120.000 euros, destinats a les comunitats locals, els refugiats afganesos i desplaçats interns a la vall de Swat.

Fins ara, l’ONU només ha aconseguit la meitat dels 360 milions d’euros que demana a la comunitat internacional per ajudar la població afectada i evitar més de brots de còlera i el creixement d’altres malalties. L’ONU alerta que el perill més gran són les malalties que es transmeten a través de l’aigua, i que la manca d’aigua potable i la manca de medicaments és una combinació mortal. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha dit que la diarrea és ara per ara la malaltia més estesa en regions com la de Jyber.

I és que la situació al Paquistan continua empitjorant, segons que va alertar ahir l’Agència de l’ONU per als refugiats, l’ACNUR: ‘Els cabals de rius desbordats es dirigeixen cap al sud, hi ha noves zones inundades i hi ha més desplaçaments massius’. L’ACNUR, a més, avisa que les necessitats urgents superen la capacitat de resposta i que preveu que ‘el risc que la comunitat internacional no pugui assumir aquesta escala d’emergència’.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any