Es sorteja a Vilafranca l’ordre d’actuació de la Diada Castellera de Sant Fèlix del proper 30 d’agost

  • El sorteig es va celebrar el passat dilluns al Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilafranca i va comptar amb els quatre caps de colla de les formacions participants.

VilaWeb
David Prats
17.08.2010 - 17:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Vella i la Joves de Valls actuaran segons i tercers respectivament per davant dels locals, els Castellers de Vilafranca, que seran els encarregats d’obrir plaça.  Per la seva banda ,els Minyons de Terrassa seran els últims en actuar i reconeixen davant dels mitjans que actuar els darrers en aquesta actuació es força dur, a causa de la llarga durada. Destacar que les quatre agrupacions anuncien grans castells de cara aquesta cita en motiu de la Festa Major vilafranquina.

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va acollir el passat dilluns al vespre el sorteig per triar l’ordre d’actuació de les quatre formacions castelleres que participaran a la Diada de Sant Fèlix, que se celebrarà el proper 30 d’agost a la capital de l’Alt Penedès. L’acte va començar amb un parlament del casteller Eloi Miralles, que va fer una crida que els castells es converteixin en Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.  Després d’aquests discursos i de fer memòria de l’actuació de la temporada anterior, va venir el sorteig amb un procediment bastant complicat. De fet, les coses no van començar gaire bé, ja que la mà innocent encarregada de treure les boles amb el nom de les colles colles castelleres, era incapaç d’obrir-les. Després d’aquest petit problema, però el sorteig es va desenvolupar sense cap mena d’incidència.

En primer lloc es va escollir l’ordre per accedir a la segona fase del sorteig. Els primers en triar per accedir en aquesta segona fase van ser els Castellers de Vilafranca, seguits dels Minyons de Terrassa, la Colla Joves Xiquets de Valls i finalment la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

En aquesta segona fase, eren els caps de colla que havien d’agafar una altra bola d’un altre recipient, decidint l’ordre final amb què els mateixos caps de colla podien optar a decidir la posició on volien actuar. Finalment la distribució de Sant Fèlix 2010 va quedar de la següent manera:

Helena Llagostera de la Joves de Valls, va escollir en actuar en tercer lloc, David Miret, dels Castellers de Vilafranca, va triar per obrir actuació, Xavi Pena, de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, va optar per actuar en segona posició; per acabar amb Nani Mates, dels Minyons de Terrassa, que es va haver de conformar en quart lloc en l’ordre d’actuació. Com passa sempre en aquests sortejos, no tothom estava satisfet amb l’ordre. No era el cas dels Castellers de Vilafranca, que estaven molt entusiasmats de poder tornar sortir en primera posició. S’ha de dir que els verds no descarten intentar el 3 de 10 amb folre i manilles.

Pel que fa la Vella i la Joves de Valls que actuaran segons i tercers respectivament van tenir opinions diverses de la manera en què es va distribuir el sorteig. Xavi Pena, de la Vella es mostrava més preocupat, ja que haurien preferit actuar en tercera posició que en segona. Tot i així els de la camisa rosada anuncien castell de gamma extra, de cara aquesta actuació. Recordem la temporada passada els del Portal  van aconseguir imposar-se als locals en poder descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles.

Per la seva banda la cap de colla de la Joves, Helena Llagostera , va reconèixer de manera satisfactòria que actuar en tercer lloc entrava dins de la seva estratègia. A més va destacar tot i no trobar-se en el seu millor moment de la temporada,  que aniran a Vilafranca al màxim.

Per últim Nani Mates, cap de colla dels Minyons de Terrassa, es va mostrar força decepcionat en l’ordre d’actuació, ja que va afirmar que actuar en darrer lloc en una actuació tan llarga com la de Sant Fèlix es força dur i pot condicionar el programa previst inicialment. Els egarencs que han tornat de vacances aquesta mateixa setmana esperen poder intentar en aquest Sant Fèlix alguna construcció de gamma extra, ja que recordem que la temporada passada a causa de baixes a nivell de tronc no la van poder intentar.

Un cop sortejat l’ordre de plaça, els administradors de la festa major vilafranquina van desitjar molta sort a les quatre colles participants. Per finalitzar l’acte, els patrocinadors de la diada van presentar el cava que cada colla prendrà durant el dinar posterior a la diada que cada colla tindrà en diversos restaurants de la zona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any