La cúpula del PP d’Oriola, sota sospita pel ‘cas Brugal’

  • Dirigents populars surten al pas de nous encausaments, segons una informació de El País

VilaWeb
Redacció
17.08.2010 - 14:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu adjunt del PP a les Corts, Vicente Betoret, ha hagut de sortir aquest migdia al pas d’una notícia del diari El País, segons la qual dirigents destacats del PP d’Oriola, com la batllessa Mónica Lorente, han estat encausats pel ‘cas Brugal’. Betoret no ha desmentit la informació i ha apel·lat a la presumpció d’innocència.

El diari diu que el jutjat d’aquesta població ha encausat trenta-nou persones més per la trama de corrupció relacionada amb la contractació de la recollida de Brossa a la comarca i que entre aquests hi ha l’actual alcaldessa d’Oriola i consellera de Foment i Turisme durant la legislatura 2003-2007, Mónica Lorente, i el seu predecessor en el càrrec de 1995 a 2007, José Manuel Medina. Serien dos dels sis polítics del PP local encausats pel jutge Carlos San Martín, als quals cal sumar tres més de l’oposició, i empresaris i gerents amb negocis a la comarca.

Betoret ha qualificat d’especulacions tot allò que pugui dir-se sobre persones que no han estat condemnades per cap sentència judicial, i ha demanat respectar la seva presumpció d’innocència i no perjudicar la seva imatge. ‘Si ens creiem això de la democràcia, hem de començar a respectar els drets fonamentals’, ha afegit.

El jutjat de primera instància número 3 investiga possibles suborns en l’adjudicació del servei de recollida de brossa i neteja a Oriola per 190 milions i vint anys de durada.

Compromís demana la intervenció de Rajoy

El síndic de Compromís a les corts, Enric Morera, dóna per certa la notícia i considera que l’encausament és molt greu i que contribueix a ‘una imatge fatídica del País Valencià, un niu de governants corruptes’. ‘El que ha de fer el president del PP, Mariano Rajoy, és posar fi a aquesta esperpèntica història que està passant en la sucursal valenciana i destituir a tots els implicats en les diferents trames de corrupció que afecten a polítics populars valencians i que es posi en marxa una gestora del partit’, ha afegit Morera. Per contra, diu que ‘l’espiral de corrupció acabarà arrossegant al fracàs polític’ a Rajoy.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any