Compromís demana que les entitats musicals es declarin Béns d’Interès Cultural

  • També proposa incloure les reivindicacions en els pressupostos del 2010

VilaWeb
Redacció
15.08.2010 - 12:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella ha presentat una proposició no de llei a les Corts amb dues propostes d’acord per tal de ‘millorar la situació de marginació’ de les societats musicals valencianes. D’una banda, Compromís demana la declaració ‘immediata’ de Bé d’Interès Cultural (BIC) per a les entitats musicals; i d’una altra, que la Generalitat ‘s’impliqui per tal de resoldre el problema de finançament de les bandes i les escoles de música per culpa de les retallades d’ajudes aprovades pel Consell’.

Compromís ha recordat que les entitats musicals van ajornar en 7,6 milions d’euros la seva demanada ‘per facilitar l’acord, i van demanar les quantitats reduïdes per la Generalitat el 2008, el compliment íntegre del del 2009 i l’actualització de les partides per al 2011, però que ‘no han tingut encara cap resposta’. És per això que el grup parlamentari proposa que les peticions de les societats musicals s’incloguin en les línies pressupostàries del 2010.

Aquesta mateixa setmana, representants de la Federació de Societats Musicals del País Valencià (FSMPV) es van reunir amb el conseller de Governació, Serafín Castellano, responsable des de fa poc de les bandes de música. Va ser una primera presa de contacte ‘positiva’, però la federació continua mostrant-se escèptica amb el govern mentre aquest no publiqui al DOGV els seus compromisos verbals. En principi, es tornaran a reunir el 31 d’agost per analitzar la situació de les escoles de música, ofegades per la retallada pressupostària de la Generalitat. I al marge de les negociacions, la FSMPV ja ha convocat una manifestació per al dia 17 d’octubre. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any